ZA KAVU I PIVO DAT ĆETE PO 16 KUNA: / Kažu da je ovo najjeftinije obiteljsko skijalište u Europi. Pogledajte tko je sve u Top 10

Image
Foto: en.m.wikipedia.org

Za šest dana četveročlana obitelj u Banskom će potrošiti 1.529,72 funti (oko 13.089 kuna), što je 92 funte (oko 787 kuna) manje nego u drugoplasiranom talijanskom skijališta Bardonecchia

21.10.2019.
19:20
en.m.wikipedia.org
VOYO logo

Prema godišnjem izvješću britanske pošte Travel Money, najjeftinije obiteljsko skijalište u Europi je - Bansko u Bugarskoj, javlja Novac.hr. Za potrebe istraživanja uspoređene su cijene najma skija, ski-karata, škole skijanja, kao i ručak te topla i hladna pića za dvije odrasle osobe i dvoje djece u trajanju od šest dana u 25 europskih skijališta, uključujući i popularna mjesta u Francuskoj, Švicarskoj, Finskoj i Norveškoj.

Prema izračunima, za šest dana četveročlana obitelj u Banskom će potrošiti 1.529,72 funti (oko 13.089 kuna), što je 92 funte (oko 787 kuna) manje nego u drugoplasiranom talijanskom skijališta Bardonecchia. Posjetitelj će tako kavu u bugarskom skijalištu platiti oko 16 kuna, koliko košta i 0,25 litara piva, što je dvostruko jeftinije nego u Italiji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na ljestvici 10 europskih skijališta koje pružaju najviše za potrošeni novac našla su se još četiri talijanska skijališta. Nakon Bardonecchia, na treće mjesto zasjeo je Sestriere, slijedi ga Passo Tonale na četvrtom, Claviere na petom i La Thuile na 10. mjestu. Kranjska gora u susjednoj Sloveniji zauzela je šesto mjesto ljestvice, a slijedili su je Ellmau i Rauris u Austriji te Arinsal u Andori.

10 najjeftinijih obiteljskih skijališta u Europi:

1. Bansko, Bugarska

Tekst se nastavlja ispod oglasa

2. Bardonecchia, Italija

3. Sestriere, Italija

Tekst se nastavlja ispod oglasa

4. Passo Tonale, Italija

5. Claviere, Italija

Tekst se nastavlja ispod oglasa

6. Kranjska gora, Slovenija

7. Ellmau, Austrija

Tekst se nastavlja ispod oglasa

8. Rauris, Austrija

9. Arinsal, Andora

Tekst se nastavlja ispod oglasa

10. La Thuile, Italija

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo