Popis dežurnih dućana i trgovačkih centara

Otkako je Ustavni sud ukinuo zabranu rada nedjeljom, trgovci rade punom parom. Kao i ranijih godina, na Tijelovo će u Zagrebu mnoge trgovine biti otvorene.

7.6.2012.
9:55
VOYO logo

Vremena su teška i svaka kuna je važna, slaže se čelnica sindikata Dragica Mišeljić. Ipak, u dućanima koji i danas rade vidi samo ironiju društva u kojem živimo.

"Zato što je vjerski blagdan, a većina se građana izjašnjava vjernicima. Znači da su i poslodavci među njima pa bi trebali osigurati svojim zaposlenicima da budu tamo gdje bi trebali biti na takav dan. Činjenica da se to ne događa znači da smo licemjerni", rekla je Mišeljić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prijetnje otkazom

U sindikatu su, tvrdi, nemoćni nakon što im je propao pokušaj da to promijene kroz zakonske izmjene. Radnicima mogu pomoći tek ako prijave neisplatu prekovremenih. No, na to su tek rijetki spremni, kaže Mišeljić. "Isto doživi i inspekcija koju mi pošaljemo. Radnik mora reći da radi u vrijeme u koje ne bi trebao, a on to neće reći jer im se vrlo često prijeti otkazom", objašnjava čelnica Sindikata. Radno vrijeme zagrebačkih šoping centara i trgovina:

West Gate - od 10 do 21 sat

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Avenue Mall - od 10 do 21 sat

City Center One - od 10 do 21 sat

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Arena Centar - od 9 do 21 sat

Garden Mall - od 9 do 21 sat

Tekst se nastavlja ispod oglasa

King Cross - od 9 do 20 sat

Trgovine Konzuma, Mercatora, Bille i Dione rade po nedjeljnom rasporedu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo