ZA BOŠNJAKOVIĆA VIŠE NEMA MJESTA U VLADI, PLENKOVIĆ GA MIJENJA: / Bivši ministar otkrio kakav mu je bio kao šef

Image
Foto: Patrik Macek/Pixsell

'Nije stvar hoću li ja biti ministar, novi čovjek je nova energija', kaže Bošnjaković

16.7.2020.
11:22
Patrik Macek/Pixsell
VOYO logo

U novoj Vladi Andreja Plenkovića više nema mjesta za aktualnog ministra pravosuđa Dražena Bošnjakovića. Nakon današnje sjednice Vlade osvrnuo se na stanje u pravosuđu i otkrio gdje će nastaviti raditi.

"Izabran samo kao saborski zastupnik, nastavit ću rad u Saboru. Bez obzira na prozivanje i percepciju u pravosuđu, zadovoljan sam ovim mandatom, napravili smo velike iskorake u spajanju prekršajnih i općinskih sudova, u digitalizaciji, imamo bolji zakonodavni okvir vezan za kazneno pravo, napravili smo ubrzanje kaznenih postupaka. No, predstoji puno toga što se može napraviti, to je u programu HDZ-a", rekao je Bošnjaković, prenosi N1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Napravili smo mnogo u mandatu'

Kaže kako je u njegovu mandatu mnogo toga napravljeno u resoru pravosuđa. "Mi smo s ovrhama napravili jako puno u okviru postojećeg zakona, zaštitili jedinu nekretninu, novi zakon smo pripremili, treba provesti raspravu i vidjeti što se time želi, novi zakon o kaznenom postupku je ozbiljan projekt, no napravili smo instrumente koji ubrzavaju postupak", rekao je Bošnjaković.

Otkrio je kako je primio vijest da neće biti ministar. "Nije stvar hoću li ja biti ministar, novi čovjek je nova energija. Andrej Plenković je bio izvrstan šef", rekao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

N1 neslužbeno doznaje kako je konačna odluka na stolu što se tiče pripajanja uprave pravosuđu. Sada će se ta dva resora spojiti, a objedinjeno ministarstvo vodit će Ivan Malenica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo