ZA 10-AK MINUTA PROVEDENIH U SABORU: / Dobivat će punu plaću, a ima i sva druga prava

Image
Foto: Pixsell, Patrik Maček
24.9.2015.
12:08
Pixsell, Patrik Maček
VOYO logo

Josipa Rimac će imati prava kao i drugi zastupnici, dakle pravo na plaću i sve što ide uz to, "ne znam, hoće li možda tražiti i naknadu za odvojeni život, s obzirom da je šefica HDZ-ove kampanje, pa će se možda smjestiti u Zagrebu", rekla je Sobol Hini nakon sjednice MIP-a koji je Saboru predložio da Rimčevoj skine imunitet.

Image
A TEK JE DOŠLA U SABOR: /

MIP jednoglasno skinuo imunitet Josipi Rimac

Image
A TEK JE DOŠLA U SABOR: /

MIP jednoglasno skinuo imunitet Josipi Rimac

Rimac će osim toga, pojašnjava Sobol, u slučaju da ne bude izabrana u Sabor, odnosno ako odluči raditi neki drugi posao, imati pravo koristiti "6+6", dakle pola godine nakon što se konstituira novi saborski saziv (vjerojatno u prosincu) pripada joj pravo na punu zastupničku plaću, a još pola godine polovicu plaće.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Rimac je u Saboru prisegnula prije nepuni tjedan dana, od tada je u ovoj zgradi provela desetak minuta, nakon toga se nije pojavila, toliko o tome da će biti veliko pojačanje u redovima HDZ-a, u Klubu", primjetila je Sobol.

Šefica kampanje uvijek na terenu

Sobol kaže i da nije problem što je Rimac istodobno zastupnica i šefica stranačke kampanje. Treba biti pošten i reći da ona nije jedina zastupnica i šefica kampanje i Igor Dragovan je zastupnik i šef SDP-ove kampanje, ali Dragovan u Saboru sjedi već dva mandata, ne pet dana", primjećuje predsjednica MIP-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Pixsell, Patrik Maček

Uvijek prazno mjesto HDZ-ove zastupnice

"Nije jedno u koliziji sa drugim, ali na ovako očit način ostvariti to da uhljebiš nekog svog i to čelnog čovjeka kampanje, da pet dana bude u Saboru, da mu usput skinemo imunitet i da onda i dalje prima plaću i odrađuje ništa drugo nego kampanju za HDZ...", konstatirala je Sobol.

Tereti je se za zlouporabu položaja

Skidanje imuniteta, odnosno odobrenje za vođenje kaznenog postupka radi nastavka istrage protiv Rimac tražio je DORH, odnosno USKOK. Zastuponicu se sumnjiči da je počinila kazneno djelo zlouporabe položaja, odnosno da je kao gradonačelnica Knina neosnovano stekla stambeni prostor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo