'Mi smo na rubu, ovo je cirkus'

Nakon što su 8.

28.11.2012.
10:45
VOYO logo

"Mi bismo trebali mirnim putem izaći iz doma, no zbog posljednjih novih otkrića da vlasnik kuće nije Boškarija gradnja, odnosno Blaž Sotlar, mi to nećemo napraviti. Sada djelujemo po uputama odvjetnika: ako se pojavi vlasnik Boškarija gradnje ili njihov opunomoćenik i bude htio ući u kuću, on na to nema pravo jer je kuću prodao, a ako se pojavi nova vlasnica ni ona nema pravo ući u kuću nego mora zatražiti našu deložaciju", kazala je za Danas.hr Tina Vukić.

Ako bude nasilnih upada i nereda, pozvat ćemo policiju, još nam je kazala Tina. "Mi smo već na rubu, nemamo ni snage ni energije, ovo je stvarno cirkus", kazala je Tina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, agonija obitelji Vukić počela je kad je Porezna uprava prodala njihovu kuću zbog poreznog duga od 72.000 kuna, koji je s vremenom narastao na 300.000 kuna. Kuću je kupio Blaž Sotlar, koji je od Vukićevih zatražio 90.000 eura da im proda natrag njihovu nekretninu, koju je kupio za 40.000 eura. Potom je Sotlar zatražio deložaciju Vukićevih, koja je provedena 8. studenog. Nakon deložacije je otkriveno kako Sotlar više nije vlasnik kuće, nego ju je prodao Slovenki Uršuli Kos za 300.000 kuna.

Na pitanje kakve će korake sad poduzeti da vrate svoju nekretninu, Tina Vukić je kazala da će njihov odvjetnik Zvonimir Hodak podnijeti kaznenu prijavu za pokušaj prijevare protiv Sotlara jer je on donedavno inzistirao da mu Vukići za kuću plate 90.000 eura, iako više nije bio njen vlasnik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vukići nastoje stupiti u kontakt s novom vlasnicom, no ona još uvijek ne odgovara na pozive.

Odvjetnik Vukićevih Zvonimir Hodak za Danas.hr je kazao kako on očekuje da se ništa ne dogodi. "Mislim da će strana koja želi iseljenje Vukićevih morati početi procesualno iz početka, a čovjek koji ih je htio iseliti to više ne smije, no što će se na licu mjesta desiti ne mogu predvidjeti", kazao je Hodak, koji se danas nalazi u Zagrebu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo