VUČIĆ SE POŽALIO OREŠKOVIĆU NA MILANOVIĆA: / 'Predlagao sam mu neke projekte, ništa ga nije zanimalo'

Image
Foto: PIXSELL, Tomislav Krasnec
22.2.2016.
16:25
PIXSELL, Tomislav Krasnec
VOYO logo

"Ne vidimo to kao konkurentske projekte", rekao je Orešković na konferenciji za novinare, dodajući da je prošli tjedan o tome razgovarao s mađarskim premijerom Viktorom Orbanom kao i projektu LNG terminala na Krku.

Image
MILANOVIĆ PORUČIO SRBIJI: /

"Možemo zaustaviti vaš ulazak u EU, ja to ne želim"

Image
MILANOVIĆ PORUČIO SRBIJI: /

"Možemo zaustaviti vaš ulazak u EU, ja to ne želim"

Zapadnobalkanski summit u Londonu

Orešković i Vučić sudjeluju u Londonu na zapadnobalkanskom investicijskom summitu u organizaciji Europske banke za obnovu i razvoj (EBRD). Na summitu također sudjeluju premijer Crne Gore Milo Đukanović, Kosova Isa Mustafa, Albanije Edi Rama i BiH Denis Zvizdić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Srbijanski premijer Aleksandar Vučić je rekao da je njegova vlada željela imati više zajedničkih projekata s Hrvatskom, ali da do toga nije došlo jer prethodna vlada nije za to bila zainteresirana.

Vučić: Naš put prema Zapadu vodi preko Hrvatske

"Nažalost, mi takvih projekata gotovo da i nemamo. Stoga smo mi ušli u željezničko povezivanje sa srednjom i zapadnom Europom preko Budimpešte. Ne vidim to kao neku vrstu natjecanja. Željeli smo imati više zajedničkih projekata s Hrvatskom i mislim da za to nije bilo interesa na hrvatskoj strani. Više puta sam to vašem bivšem premijeru predlagao i više puta sam dobio odgovor da nisu zainteresirani za istočne izlaze, a mi jesmo i za zapadne i istočne. Mi smo uvijek spremni na suradnju jer naš prirodan put prema Zapadu vodi preko Hrvatske. Nadam se da ćemo uspjeti prevladati naše bolesti iz prošlosti makar da racionalno razgovaramo o budućonsti", rekao je Vučić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Orešković je sa svoje strane rekao da se ne želi baviti poviješću, nego budućnošću. "Treba otvoriti dijalog i surađivati. To je dobro za Hrvatsku i za regiju", rekao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo