Vučić ide na Kosovo

Potpredsenik vlade želi dogovor sa kosovskim Srbima

5.5.2013.
20:46
VOYO logo

Prvi potpredsednik vlade Aleksandar Vučić najavio je danas da će 12. maja posetiti Kosovo i razgovarati sa tamošnjim Srbima o sprovođenju briselskog sporazuma.

Prethodno će, kako tvrdi, sastanak sa kosovskim Srbima održati u Beogradu 7. maja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

On je rekao da mu je savest mirna i da se ne plaši suda svog naroda, ma kakve planove imaju za njegov doček na Kosovu, pa makar ga gađali paradajzom, jajima ili kamenjem.

Gostujući na TV Pinku on je rekao da shvata stav kosovskih Srba, ali da "ne razume njihov pokušaj da menjaju političku mapu Srbije i nerazumevanje za najveći deo Srbije, za druge ljude".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Potpredsednik Vlade istakao je da Vlada neće posegnuti za mehanizmima kojima bi bile ukinute institucije Srbije na Kosovu.

- To neće Srbija da uradi, neće ići protiv svog naroda, ili dela naroda da bi pokazala da je u pravu - kazao je Vučić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

On je ponovio i da će aktuelna vlast biti promenjena jedino na izborima.

- Evo im prilike za referendum, evo im prilike za izbore, dalje od toga neće moći, ali čini mi se da oni koji zastupaju te ideje ne bi dobili više od 10 odsto - kazao je Vučić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Primena sporazuma iz Brisela će, kako tvrdi, biti teška i zbog toga što EU i Priština pokušavaju da u sprpvođenje plana ubace i nešto što ne postoji u sporazumu i nije u njegovom duhu.

Vučić je istakao da će Srbija dobijanjem datuma za početak pregovora sa EU privući više investitora i napomenuo da interesovanje već raste.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo