Vučić: Doći ću s Vulinom na Kosovo a Priština neka hapsi koga hoće (VIDEO)

Vicepremijer na demonstracijama kosovskih Srba ispred Vlade Srbije obećao da dolazi na KiM pre izbora

25.10.2013.
15:57
VOYO logo

Aleksandar Vučić obećao je danas Srbima sa Kosova, koji su se danas okupili ispred zgrade Vlade Srbije u Beogradu, da će posetiti južnu pokrajinu pre lokalnih izbora, objavili su Tanjug i Mondo.

Pred više od hiljadu pristalica građanske inicijative "Srpska", potpredsednik Vlade Srbije je rekao da će Kosovo posetiti zajedno sa ministrom Aleksandrom Vulinom uprkos tome što je Priština Vulinu zabranila ulazak u pokrajinu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ja vam kažem, a oni (Priština) neka hapse koga god hoće. Zajedno sa Vulinom doći ću i posetiti sva vaša mesta na Kosovu i Metohiji", rekao je Vučić.

Vučić je kritikovao izjavu turskog premijera Redžepa Tajipa Erdogana da je Kosovo Turska.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Srbija koja poštuje snagu i veličinu Turske nikada neće dozvoliti da je ponižavaju i ruše", rekao je on.

Vučić je rekao da građani Srbije znaju s kojim se problemima suočavaju Srbi s Kosova, ali je od Srba u južnoj pokrajini zatražio da imaju razumevanja za "teške odluke" koje donosi Vlada Srbije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više od 1.000 Srba sa Kosova protestovalo je ispred zgrade Vlade Srbije zbog čega je bila zatvorena Nemanjina ulica, a u okolnim ulicama saobraćaj se jedva odvijao.

Prisutnima se najpre obratio ministar bez portfelja zadužen za Kosovo i Metohiju Aleksandar Vulin.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

On je rekao da zna koliko je teško i uvredljivo slušati da je "Kosovo Turska".

U isto vreme, rekao je Vulin, kada srpskim zvaničnicima ne dozvoljavaju da dođu na Kosovo dolazi turski premijer da učestvuje na izborima na Kosovu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odgovarajući na skandiranje prvom potpredsedniku vlade Aleksandru Vučiću, Vulin je okupljene zamolio za malo strpljenja jer je u toku sednica Vlade na kojoj se razgovara o izjavi turskog premijera da je"Kosovo Turska".

"Siguran sam da će uskoro izaći da vas vidi", poručio je Vulin koji je rekao da će se videti sa okupljenima i u "našoj Gračanici".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako je javio reporter MONDA učesnici protesta nose srpske zastave i skandiraju imena prvog potpredsednika vlade Aleksandra Vučića i Aleksandra Vulina.

Načelnik kosovskog okruga Vladeta Kostić rekao je Tanjugu da oni protestuju zbog odluka Prištine da brani srpskim državnicima da dolaze u pokrajinu, kao i zbog izjave turskog premijera da je "Kosovo Turska".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kostić je, obraćajući se prisutnima, rekao da su se okupili ispred Vlade zato što je na Kosovu trebalo pre dva dana da dođu Vučić i Vulin, ali da nisu došli.

"Došlo je nas 2.000 i iza svakog čoveka stoji još ljudi - 20.000 nas sa Kosova i pozivamo Vučića i našeg ministra (Vulina) da nam se obrate i nećemo odustati od toga," rekao je Kostić, dodajući da od njih traži podršku za listu građanska inicijativa Srpska, koja objedinjuje " sav naš narod koji je ostao dole".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Srbi sa Kosova su stigli u 20 autobusa.

Foto: Novosti //www.youtube.com/embed/Nz0loT8FeAI

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo