VUČETIĆ: / 'Svi ovi tzv. desničari proglašavali su Plenkovića briselskim ćatom, a svi će poslije koalirati s njim'

Image
Foto: Screenshot: RTL

'Stožer je pokazan i slomljen od strane politike i pokazan kao političko tijelo. Prepustit ćemo se političkom mrcvarenju'

14.5.2020.
11:31
Screenshot: RTL
VOYO logo

Nezavisni saborski zastupnik Marko Vučetić jednom je rekao kako je njegov ulazak u Sabor filozofski eksperiment. U RTL Direktu je odgovorio na pitanje je li mu eksperiment uspio.

"Filozofski eksperiment je uspio, ali nije uspjela demokracija u Hrvatskoj. U Hrvatskoj vlada nekoliko paradigmi. Prva je paradigma bijega i izdaje. Ona je počela sa zastupnikom Runtićem. Zatim je nastupila paradigma napuštanja sebe. To je učinio HNS kada je sklopio neprincipijelnu koaliciju s HDZ-om. Pa paradigma zavođenja koji su u sebe uložili identiteta da bi osvojili mandat. Sve te paradigme se događaju zbog jednog tužnog mjesta, koji djeluje na razini akvarija, što je hrvatski Sabor. Beznačajan je kao svaki akvarij jer se u njemu ne donose odluke", kazao je Vučetić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Divjak je predstavljena kao rodonačelnica pedagogije mrcvarenje'

Odgovorio je i na pitanje misli li da će ovim sadašnjim veličinama teško pasti prelazak među obične smrtnike. "Zasigurno će im to teško pasti. Da su imali čvrst identitet onda se ne bi prepustili u privid. Ministrica Divjak je upravo sada od strane obrazovanja predstavljena kao rodonačelnica pedagogije mrcvarenje", izjavio je Vučetić.

Zastupnik koji je svojedobno istaknuo uvjetnu kandidaturu za predsjednika kaže kako je i ta kandidatura bila filozofski eksperiment.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ta uvjetna kandidatura je bio filozofski eksperiment. Ne vidim da će se događati išta u sljedećem mandatu i zbog toga sam odustao. HDZ nam je promovirao Karamarkov poučak. Oni su odustali od upravljanja Hrvatskom u sljedećih šest mjeseci. A očekuju da će opet biti najbolji", kaže.

'HDZ je na silaznoj putanji'

Ne vjeruje da će HDZ pomesti pod ostalim strankama na izborima. "U ovom periodu od dva mjeseca kampanje, HDZ je na silaznoj putanji. Sada neće doći do smjene na čelu HDZ-a. Stožer je pokazan i slomljen od strane politike i pokazan kao političko tijelo. Prepustit ćemo se političkom mrcvavljenju", kazao je Vučetić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Neki dan je napisao kako je desna koalicija 'ćato fan klub'.

"Svi ovi tzv desničari, od Mosta do Škore, proglašavali su premijera briselskim ćatom. To je od HDZ-a odbačena desnica, a nakon izbora će koalirati s Plenkovićem", zaključio je Vučetić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo