VRUĆE NA MARKOVOM TRGU: / Prosvjed udruge Franak prekinuo rad Sabora

Image
Foto: Pixsell/Ilustracija, Željko Lukunić
3.7.2015.
10:37
Pixsell/Ilustracija, Željko Lukunić
VOYO logo

Prosvjednici nose transparente s porukama poput "Stop dužničkom ropstvu", a povorka će potom krenuti put Markovog trga.

Prema riječima organizatora, prosvjed je od izuzetne važnosti za zadužene u švicarskim francima, ali i za ostale građane koji su nezadovoljni općim stanjem u državi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najavili 1.500 prosvjednika

Marijan Petruša, jedan od organizatora skupa iz Udruge franak, kaže kako na Markovom trgu očekuje oko 1500 prosvjednika, iako ih se na početku prosvjeda okupilo tek nekoliko desetaka.

"Ovaj smo prosvjed organizirali da vidimo o čemu to Vlada i banke pregovaraju, a nas su ostavili po strani i mi ništa ne znamo o tim pregovorima. Mi prije svega tražimo da se promijeni Zakon o potrošačkom kreditiranju i da banke postupe po presudi Vrhovnog suda, odnosno da nam vrate preplaćene kamate i umanje glavnicu. Osobno sam svojevremeno digao mali kredit u švicarcima, a banka mi, prema mojim proračunima, mora vratiti preplaćenih 170.000 kuna", kaže Petruša.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kajin zatražio stanku u Saboru

Zbog prosvjeda Udruge Franak i Hrvatski je sabor današnje zasjedanje započeo stankom na zahtjev nekoliko klubova, koji se žele očitovati o najavljenom dolasku proosvjednika na Markov trg.

"Vis-a-vis nepogode koja je zadesila te ljude, kao i ljude koji su dobili kredite od Reiffeisen zadruga, tražim stanku", rekao je nezavisni Damir Kajin, na početku zasjedanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njegovu zahtjevu pridružili su se klubovi HDZ-a i HNS-a te nezavisni Branko Vukšić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo