NAJVIŠI STUPANJ UPOZORENJA / Gori crveni alarm, izdano upozorenje za dio Hrvatske: 'Vrijeme je izuzetno opasno'

Crveni alarm upaljen je u dijelu Hrvatske uz upozorenje da je mjestimice moguća olujna bura. Najjači udari vjetra 35-80 čvorova (65-150 km/h)

6.11.2022.
8:32
VOYO logo

Vrijeće će danas na Jadranu biti uglavnom suho i djelomice sunčano, a u unutrašnjosti umjereno do pretežno oblačno, a većinom u Slavoniji, Baranji i Srijemu te u Lici ponegdje još uz kišu, osobito ujutro i prijepodne, izvijestili su iz DHMZ-a.

Image
Foto: Screenshot

Vjetar slab do umjeren sjeveroistočni i sjeverozapadni. Na Jadranu jaka bura, na udare olujna, podno Velebita i orkanska, u drugom dijelu dana će slabjeti i ponegdje okrenuti na sjeverozapadnjak. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom od 9 do 14, a na Jadranu od 16 do 21 °C.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tijekom noći i jutra puhala jaka bura mjestimice je puhala brzinom i oko 140 km/h, a iz DHMZ-a kažu da će bura popodne postupno slabjeti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sredinom tjedna opet oborine

Početak novog tjedna bit će nestabilan, ali kiše će biti malo i samo ponegdje, dok će već utorak biti više sunca, javlja Danas.hr. Jutra će opet obilježiti magla i niski oblaci, ponegdje i dugotrajni. Sredinom tjedna opet malo slabih oborina, uglavnom u gorju i na zapadu, a danju postupno sve toplije, ali jutra ostaju prohladna.

U Dalmaciji u novom tjednu većinom sunčano, ponegdje će biti i magle ili sumaglice, a sjevernije sredinom tjedna porast naoblake, povremeno će pasti i nešto kiše, osobito u četvrtak. Vjetar slab do umjeren, utorak i sasvim mirno, a pred vikend novo jačanje bure. Dnevna temperatura uz obalu ostaje iznad prosjeka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo