OD JAPANSKIH BUBNJARA DO PUNKA / Vrhunski program Tvornice

Image

U narednim mjesecima gledat ćemo Patti Smith, Kodo, The Offspring, Dalea Watsona, Arsena Dedića...

13.5.2009.
16:45
VOYO logo

Tvornica kulture za narednih nekoliko mjeseci priprema žanrovski raznolik i zaista impresivan program.

Priča počinje 3. lipnja kada će u KC Dražen Petrović nastupiti kolektiv japanskih bubnjara Kodo koji je prije 11 godina u sklopu zagrebačkog Eurokaza održao uistinu spektakularan koncert. Nitko ne izvodi tradicionalnu japansku glazbu energijom i mističnošću Koda, u što se i sami možete uvjeriti ako izdvojite 130, 150 ili 180 kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U četvrtak, 18. lipnja u  Tvornici svira Dale Watson, country tradicionalist koji iza sebe ima nisku briljantnih albuma kao što su "Every Song I Write Is For You",  "The Truckin's Sessions" i "Whiskey Or God". Smatraju ga jednim od posljednjih predstavnika istinskog, pomalo zaboravljenog countryja kakav su izvodili Merle Haggard i Lefty Frizzell. Ovakvi koncerti u Hrvatskoj su prava rijetkost pa Dalea Watsona zaista ne bi trebalo propustiti.

U srpnju, točnije 13. srpnja, na istu pozornicu popest će se slavna njujorška punk poetesa u čijem će se pratećem bendu ovoga puta naći i gitaristički genij Tom Verlaine, lider CBGB ikona Television. U pitanju je suradnja koja traje još od 1975. godine kada je Verlaine svirao gitaru na prvom singlu Patti Smith Groupa, a bezbroj puta dijelili su pozornicu kako spomenutog kluba, tako i drugih njujorških rupčaga na kojima se tih dana rađao punk. Koncert se održava u Tvornici, cijena ulaznice iznosi 200 kuna, a u slučaju prevelike gužve seli se na Šalatu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jesensku sezonu 5. rujna otvara Offspring, kalifornijski kvartet koji je u 90-ima zajedno s Green Day punk "prodao" MTV-ju i pritom zaradio milijune dolara. Pošto je riječ o bendu koji svira u mnogo većim dvoranama od Tvornice, bude li interesa, Zagrepčanima će svirati dva dana zaredom.

Utorak, 22. rujna rezerviran je za kantautore - u Lisinskom će nastupiti Arsen Dedić, Gino Paoli i Massimo.      

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo