Vrhovni sud ukinuo osuđujuću presudu Zagorcu?

Tročlano vijeće Vrhovnog suda navodno je ukinulo presudu kojom je Županijski sud Zagorca osudio na sedam godina zatvora zbog krađe dragulja iz MORH-a.

10.12.2009.
12:25
VOYO logo

Odvjetnički i sudski kuloari nagađaju da je Vrhovni sud ukinuo presudu kojom je Siniša Pleše, kao predsjednik vijeća Županijskog suda u Zagrebu, osudio Vladimira Zagorca na sedam godina zatvora zbog pet milijuna dolara vrijednih dragulja.

Je li najviša sudska instanca zaista donijela takvu odluku moći će se provjeriti tek početkom iduće godine. Naime, odluka je donesena 10. studenoga, kada je tročlano vijeće Vrhovnog suda raspravljalo o slučaju Zagorec.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ana Garačić, predsjednica Kaznenog odjela Vrhovnog suda, ništa nije željela reći o presudi, osim da još mjesec dana neće biti objavljena.

Kako doznaje Večernji list, Vrhovni sud traži da se postupak na Županijskom sudu u Zagrebu ponovi pred novim sudskim vijećem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ako se informacija pokaže točnom, bit će to težak udarac i Državnom odvjetništvu, pa i pravosuđu, jer je Zagorec zbog toga bio izručen iz Austrije.

Na sjednici Vrhovnog suda prije mjesec dana Lazo Pajić, zamjenik glavnog državnog odvjetnika, koji se pitanjem hrvatskih računa u inozemstvu bavi godinama, zatražio je povećanje kazne zatvora, a odvjetnik Zvonimir Hodak ukidanje presude, tvrdeći da da je riječ o zastari i o krivo utvrđenim kaznenim djelima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prethodni članci:

arti-200911090421006 arti-200911110263006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo