'ostaje u lepoglavi' / Vrhovni sud odbio žalbu Kapetana Dragana: 'Negira počinjena djela, zatvor naziva nacističkim logorom...'

Image
Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL

Kaznu koja mu istječe 28. ožujka 2020. izdržava u Lepoglavi te je u rujnu tražio uvjetni otpust

29.10.2019.
16:13
Miranda Cikotic/PIXSELL
VOYO logo

Vrhovni sud Republike Hrvatske odbio je žalbu Dragana Vasiljkovića, poznatog kao Kapetan Dragan, protiv rješenja Županijskog suda u Varaždinu o odbijanju njegova prijedloga za uvjetni otpust s izdržavanja kazne. S obzirom na to Vasiljković nastavlja s izdržavanjem zatvorske kazne.

Kaznu, koja mu istječe 28. ožujka 2020., izdržava u Lepoglavi te je u rujnu tražio uvjetni otpust, no Županijski sud u Varaždinu njegov je zahtjev odbio, na što se Vasiljković žalio, a tu je žalbu Vrhovni sud sada odbio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nije u pravu zatvorenik kada u žalbi tvrdi da je pobijano rješenje nerazumljivo i nejasno te da nema razloga o odlučnim činjenicama zbog čega se isto ne može ispitati. Pritom ističe kako prvostupanjski sud u pobijanom rješenju, osim na samom njegovom kraju i to manjkavo, nije naznačio na temelju kojeg zakonskog propisa je nadležan za odlučivanje niti temeljem čega je prijedlog za uvjetni otpust zatvorenika odbio", stoji u odluci Vrhovnog suda.

Vasiljkoviću je zahtjev za uvjetnim otpustom odbijen i zato što je sud u Varaždinu prihvatio stajalište Kaznionice u Lepoglavi iz kojeg proizlazi da je Vasiljković nekritičan prema počinjenim djelima koja negira, a kaznu smatra nezasluženom. Navodi se i da je neprilagođen izdržavanju kazne, da kaznionicu naziva nacističkim logoroma te da je jednom i stegovno kažnjen. Razlozi su to zbog kojeg mu Kaznionica u Lepoglavi nije dala pozitvno mišljenje za uvjetni otpust, a njihovo stajalište prihvatio je i Županijski sud u Varaždinu kada mu je taj zahtjev odbio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cijelu odluku Vrhovnog suda možete pročitati OVDJE.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo