BIT ĆE SVEGA / Čudan produljeni vikend: Dok će neke grijati čak 23 °C, drugi mogu očekivati izraženije pljuskove s grmljavinom

Image
Foto: Srecko Niketic/PIXSELL

U subotu bi u unutrašnjosti moglo biti i pljuskova s grmljavinom, pogotovo u sjeverozapadnim krajevima gdje mogu biti izraženiji

29.4.2023.
8:41
Srecko Niketic/PIXSELL
VOYO logo

Na Jadranu će u subotu prevladavati umjereno do pretežno, a drugdje promjenljivo oblačno vrijeme sa sunčanim razdobljima i temperaturama od 17 do 23 Celzijeva stupnja, prognozira Državni hidrometeorološki zavod napominjući kako bi u drugom dijelu dana moglo biti malo kiše.

U unutrašnjosti bi moglo biti i pljuskova s grmljavinom, pogotovo u sjeverozapadnim krajevima gdje mogu biti izraženiji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vjetar će puhati većinom slab, uz pljuskove moguće pojačan, a uz obalu slabo i umjereno jugo i jugozapadnjak.

Promjenjivo vrijeme cijeli produljeni vikend

Kako prognozira meteorologinja RTL-a Damjana Ćurkov Majaroš, nestabilno ostaje i idućih dana pa će cijeli produljeni vikend proći u znaku promjenjiva vremena. Bit će povremene kiše i pljuskova - češće u ponedjeljak poslijepodne i krajem dana te utorak. U srijedu postupno manje oborina, a u drugom dijelu tjedna sunčanije. Dnevna temperatura oko 20 stupnjeva, jedino sredinom tjedna malo niža.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Idućih dana na moru

Na Jadranu idućih dana djelomice sunčano, a uz više oblaka će biti kiše i pljuskova i to češće od sredine ponedjeljka, a utorak lokalno i obilnih. Na sjevernom Jadranu bura, a u Dalmaciji jugo, ali u jačanju pa će početkom tjedna biti i olujnih udara. U srijedu će jugo oslabjeti i okrenuti na buru uz koju će se nebo polako čistiti od oblaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo