VRDOLJAK U SOSU, PLENKOVIĆ JE ČUO ŠTO JE REKAO O KOLINDI - ZOVE GA NA RAZGOVOR: / Premijera je ova rečenica posebno 'zažuljala'

Image
Foto: Grgo Jelavić / PIXSELL

Premijer Andrej Plenković je novinarima potvrdio da će smjesta pozvati šefa HNS-a Ivana Vrdoljaka na razgovor kako bi ga pitao je li riječ o šali

5.12.2019.
16:34
Grgo Jelavić / PIXSELL
VOYO logo

Premijer Andrej Plenković pozvat će šefa HNS-a i koalicijskog partnera Ivana Vrdoljaka na razgovor u vezi njegove tvrdnje o Kolindi Grabar Kitarović.

Plenkovića je "zažuljala" rečenica iz Vrdoljakove objave na Facebooku da bi "predsjednici Kolindi Grabar Kitarović bilo bolje da kolače nosi u škole, a ne u zatvor Milanu Bandiću".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
VRDOLJAK O KOLINDINIM KRITIKAMA OKO PISA TESTOVA: /

'Umjesto nošenja kolača Bandiću, neka ih donese u neku školu'

Image
VRDOLJAK O KOLINDINIM KRITIKAMA OKO PISA TESTOVA: /

'Umjesto nošenja kolača Bandiću, neka ih donese u neku školu'

Plenković želi znati jel' se Vrdoljak šalio

"PISA istraživanje provedeno je prije ulaska kurikularne reforme u škole i predsjednica koja bi trebala voditi brigu o budućnosti zemlje to mora znati! U protivnom riskira da bi netko njene istupe mogao protumačiti ili kao neznanje ili kao manipulaciju ili da je od velikog podržavatelja reforme obrazovanja - nakon Bandićeve podrške njenoj kandidaturi - posve preuzela njegovu retoriku i postala njen protivnik. Za kraj, umjesto nošenja kolača Bandiću u zatvor, bilo bi bolje da kolače donese u jednu od hrvatskih škola, da se na licu mjesta upozna s reformskim procesima pa da pred studentima, kojima bi trebala biti uzor, ubuduće govori pune i točne informacije", napisao je Vrdoljak na Facebooku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Plenković je novinarki televizije N1 potvrdio da će smjesta pozvati Vrdoljaka na razgovor kako bi ga pitao je li riječ o šali.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Divjak: Rezultati PISA-e nemaju veze s kurikularnom reformom

Nakon predsjedničinih kritika ministrici obrazovanja vezanih uz rezultate PISA testova, ranije danas oglasila se i sama ministrica Blaženka Divjak kazavši kako se u javnom prostoru ponovno iznose neprovjerene i netočne informacije o rezultatima PISA-e i njihovoj vezi s kurikularnom reformom.

"PISA istraživanje provedeno je u rano proljeće 2018., a kurikularna reforma uvedena je u škole u jesen 2019., tako da je nemoguće da reforma daje rezultate 18 mjeseci prije nego što je uvedena. Učenici koji su bili dio istraživanja u školu su krenuli u pravilu 2009. godine i radili su po starome nastavnom planu i programu. Drugo, što se tiče ulaganja u STEM područje, upravo smo mi prvi put uveli obveznu informatiku u pete i šeste razrede osnovnih škola u 2018., opremali škole opremom za informatiku i prirodoslovlje u rekordnim iz nosima te uveli mikroračunala u šeste razrede. Uz sve to, nikad nije bilo više ulaganja u lektire i školske knjižnice, a tako ćemo i vrlo brzo nastaviti. Stojim svima, pa tako i predsjednici RH, na raspolaganju za sva pitanja i dvojbe, a sve s ciljem boljeg obrazovanja za našu djecu", napisala je Divjak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo