loš odjek / Vrdoljak i Miletić javno ponizili Bernardića: nakon Plenkovića ga odbijaju i dugogodišnji koalicijski partneri

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Krajem prošle godine Bernardić je pisao Plenkoviću i Petrovu i pozivao ih na razgovor o vitalnim interesima Hrvatske. Obojica su ga ignorirali

15.5.2017.
13:28
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

Krajem prošle godine predsjednik SDP-a Davor Bernardić pisao je premijeru Andreju Plenkoviću i tadašnjem predsjedniku Sabora Boži Petrovu i pozivao ih na razgovor o vitalnim interesima Hrvatske. Obojica su ga ignorirali. Doduše, Petrov je javno obećavao Bernardiću da će ga primiti čim bude imao slobodnog vremena, ali nikad ga nije ugurao u svoj prenatrpani raspored.

No, sada se predsjedniku SDP-a događa nešto još gore, piše Novi list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovih dana Bernardića odbijaju i Ivan Vrdoljak i Boris Miletić, a u subotu je predsjednik SDP-a najavio da njegova stranka "kreće s HSS-om i HSU-om, a kasnije će nastaviti s partnerima HNS-om i IDS-om."

Međutim, Vrdoljak i Miletić ne samo da nekoliko sati poslije nisu prihvatili ponuđenu im suradnju, nego su Bernardiću praktično poručili da SDP prvo mora dokazati da je zavrijedio koaliciju s njima, piše Novi list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, predsjednik HNS-a, stranke koja prema posljednjoj anketi Crobarometar uživa podršku 2,3 posto birača, rekao je za RTL da je njegov partner IDS, jer su "SDP socijaldemokrati, a mi smo liberali".

Vrdoljak i Miletić javno su ponizili Bernardića i to je loše odjeknulo u SDP-u. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"I HNS i IDS nas bi morali moliti za suradnju. Za SDP su to male stranke. Ali, ne možemo im ništa zamjeriti ako su procijenili da im suradnja sa SDP-om više nije politički interes. To je njihova stvar. Naš je problem što je Bernardić doveo SDP u situaciju da nam uvjete postavljaju stranke koje se ni po čemu ne mogu mjeriti s nama", rekao je jedan član predsjedništva SDP-a za Novi list i dodao:

"To se događa zato što Bernardić ne razumije da se o koalicijama govori javno tek nakon što se one dogovore. Zoran Milanović izašao je 2009. u javnost s Kukuriku koalicijom kad je postigao dogovor s ostalim strankama, nije riskirao da ga prije toga netko od njih javno odbije, što je sada Bernardić doživio."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cijeli članak možete pročitati ovdje.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo