Konferencija u Krapini / Vrdoljak: 'HNS će se suprotstaviti svakoj politici koja urušava europski poredak naše zemlje'

Image
Foto: Vijesti.hr

Naglasio je i da je zadatak HNS-a da pripremi javnost te da ne dozvoli manipulaciju pitanjima je li Europska unija za Hrvatsku dobra ili loša

6.5.2018.
11:00
Vijesti.hr
VOYO logo

Predsjednik HNS-a Ivan Vrdoljak u sklopu obilazaka županijskih organizacija danas je u Krapini održao konferenciju za novinare, gdje je govorio o proračunu Europske unije, mogućnostima Hrvatske kao članice EU-a za povlačenjem sredstava te činjenici da je članstvo u Uniji dobro za Hrvatsku.

„Hrvatska kao članica Europske unije od proračuna očekuje mnogo, osobito jer smo u fazi rasta i podrška EU nam je važna. Obrazovanje za koje je HNS preuzeo odgovornost, koje je jedan od glavnih preduvjeta jednakih šansi u društvu, u posljednjih 10 mjeseci osiguralo je 2 milijarde kuna, od čega 1 milijardu kuna za strukovno obrazovanje, za naše buduće šegrte, obrtnike, mlade radnike. Samo za energetsku obnovu vrtića, škola, muzeja, bolnica, stambenih zgrada, vatrograsnih domova, itd., u Hrvatskoj, Ministarstvo graditeljstva i Predrag Štormar na ime energetske obnove zgrada povuklo je 2,3 milijarde kuna. No bez obzira na eventualna smanjenja europskog proračuna, koje bi neke stranke poput nekih stranaka mogle iskoristiti da nastave s proklamiranjem opasne antieuropske politike treba glasno reći – Europska unija nije loša prema Hrvatskoj i ne smijemo dozvoliti zamjenu teza na temu EU“, rekao je Vrdoljak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjednik HNS-a Ivan Vrdoljak poslao je i poruku svim građanima Republike Hrvatske.

„Moja poruka građanima jest da članstvo u Europskoj uniji, na kojem smo radili godinama ne smije postati upitno – to je najbolji mogući put moderne Hrvatske i HNS će se suprotstaviti svakoj politici koja urušava europski poredak naše zemlje. Dosta je destruktivnosti, neodgovornosti i populizma“, poručio je Vrdoljak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naglasio je i da je zadatak HNS-a da pripremi javnost te da ne dozvoli manipulaciju pitanjima je li Europska unija za Hrvatsku dobra ili loša.

„Politika HNS i politika ove Vlade je europska i HNS u okviru koalicije radi i inzistira insistira na što većem povlačenju sredstava iz Europske unije. Na nama je da pripremimo projekte i bolje iskoristimo novac koji nam je sada na raspolaganju, da isto napravimo i s novcem koji će nam biti na raspolaganju 2021. I time ćemo izbjeći eventualne posljedice smanjenja europskog proračuna. To je put HNS-a. Odgovorna politika i pametne javne politike, a ne ideološke podjele i jeftini populizam”, zaključio je Vrdoljak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjednik ŽO HNS-a Krapinsko-zagorske županije Anđelko Topolovec rekao je kako su klizišta veliki problem ove županije, no prihvaćanjem amandmana na Zakon o vodnom gospodarstvu, osigurane su zakonske pretpostavke za trajno rješenje problema klizišta i to kroz prihode od vodnog gospodarstva, kojima će se, između ostalog, sufinancirati troškovi sanacije klizišta i odrona kojima je ugrožena javna infrastruktura. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo