Vratite Angeleskog, ionako ćete izgubiti na sudu!

Iznošenjem svoga kritičkog mišljenja o projektu Brijuni Rivijera Zoran Angeleski nije ni mogao nanijeti štetu tome trgovačkom društvu Glas Istre, navodi Sindikat novinara.

8.9.2011.
17:04
VOYO logo

Moru reakcija na izvanredni otkaz novinaru kulture Glasa Istre i aktivistu udruge Volim Pula Zoranu Angeleskom, pridružio se i Sindikat novinara Hrvatske koji poziva upravu lista da vrati čovjeka na posao.

Najoštrije osuđuju taj potez Uprave i smatraju ga kao "još jedan skandalozni postupak društva Glas Istre novine d.o.o. koja time otvara prostor za novi radni spor novinara Glasa Istre novine d.o.o. protiv nezakonitog postupka poslodavca".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Uprava Glasa Istre novine d.o.o. postupila bi mudro, promišljeno i konstruktivno da povuče tu odluku koju temelji na proizvoljnoj ocjeni kako je kolega Angeleski teško povrijedio čast i ugled tog trgovačkog društva", navodi se u priopćenju koje potpisuje Anton Filić, predsjednik SNH-a. Ističu kako formalni razlog otkaza Angeleskom ne stoji.

"Kolega Angeleski nije se na sjednici Gradskog vijeća Grada Pule 27. srpnja 2011. godine predstavio kao predstavnik trgovačkog društva Glas Istre novine d.o.o. i nije nastupio u ime toga društva, te iznošenjem svoga kritičkog mišljenja o projektu Brijuni Rivijera nije ni mogao nanijeti štetu tome trgovačkom društvu kao što Uprava Glasa Istre novine d.o.o., bez dokaza tvrdi", poručuje sindikat.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ima pravo na slobodno izražavanje mišljenja

Podržavaju temeljno ljudsko i građansko pravo kolege Angeleskog na slobodno izražavanje mišljenja. Najavljuju da će mu solidarno pružiti punu pravnu zaštitu u sudskom sporu radi zaštite povrijeđenog prava iz rada, ali i poduzeti sve druge mjere i akcije kako bi zaštitio pravo svojeg člana

Zaključuju poruku pozivom upravi lista da povuče ishitrenu odluku o otkazu svom dugogodišnjem novinaru kako bi se izbjeglo nepotrebno konfrontiranje na sudu i troškovi koji iz sudskog procesa proizlaze.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vezani članci:

arti-201109010632006 arti-201108310465006 arti-201109060241006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo