VRAĆAJU SE MEĐU PACIJENTE: / Umirovljeni liječnici pomagat će zdravstvenim djelatnicima: 'Doktor je doktor, normalno je da sam se odazvao'

Image
Foto: screenshot HRT

Hrvatski umirovljeni liječnici svoj život su posvetili pomaganju drugim ljudima pa ih sada u tome neće spriječiti ni penzija

9.11.2020.
18:49
screenshot HRT
VOYO logo

Liječnici koji su u mirovini priskočit će u pomoć doktorima i drugim zdravstvenim djelatnicima koji su iscrpljeni zbog pandemije koronavirusa. Pomoć liječnika "penzića" svakako će dobro doći s obzirom na to da raste broj hospitalizitranih, ali i broj zdravstvenih djelatnika koji su pozitivni na koronu ili su pak u samoizolaciji.

Hrvatska liječnička komora početkom tjedna objavila je poziv umirovljenim liječnicima dok se na poziv Ministarstva zdravstva do sada odazvalo oko 50 doktora koji su spremni pomoći.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
SITUACIJA JE OZBILJNA: /

Objavljen poziv liječnicima u penziji da se vrate na posao

Image
SITUACIJA JE OZBILJNA: /

Objavljen poziv liječnicima u penziji da se vrate na posao

'Bez angažmana liječnika u mirovini nitko neće dobro završiti'

Dubravko Marković, umirovljeni je neurolog te je veliki ljubitelj pasa i planinar. On je u mirovinu otišao prije više od dvije godine te njegove umirovljeničke dane ispunjavaju hobiji i poslovi. No, ovaj doktor nije niti sekunde dvojio kada je vidio poziv Komore. Inače, dr. Marković je i dalje aktivan u udrugama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Smatram da je normalno da odgovorim Komori - doktor je doktor. Vjerujem da ćemo pobijediti Covid-19, ali onda će doći nešto drugo jer to je život", rekao je za HRT umirovljeni liječnik.

Vladimir Gašparović ima 72 godine i umirovljeni je internist, nefrolog, specijalist hitne medicine i intenzivist. Premda je u mirovini već tri i pol godine, on i dalje radi. Sustavu se stavio na raspolaganje i prije službenog poziva. Veli da je svima jasno da je riječ o izvanrednoj situaciji pa ponavlja kako ostajanje u četiri zida daje veću sigurnost, ali da nitko neće dobro završiti bez angažmana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Umirovljena liječnica: 'Ne bojim se, nisam curetak, treba pomoći'

Specijalistica opće medicine, Vesna Imerović, u mirovini je od 2015. godine. Imerović iza sebe ima karijeru šefice hitne u Sisku i voditeljice ambulante u Lekeniku. Umirovljena liječnica ističe kako je jedini cilj liječnika pomoći drugima, a ona je kao liječnica pomagala na prvim crtama bojišta. Tvrdi da se ne plaši.

Image
Image

"Nisam curetak. Treba pomoći i pridržavati se mjera", rekla je dr. Imerović za HRT. Doktori u mirovini neće raditi s pacijentima oboljelima od koronavirusa nego će pomagati u ostalim dijelovima zdravstvenog sustava. Usprkos tome što neće biti na prvoj liniji obrane borbe protiv korone, i dalje postoji određeni rizik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovi liječnici, kao i mnogi drugi slični njima, svoj život su posvetili pomaganju drugim ljudima pa ih sada u tome neće spriječiti ni mirovina.

Situaciju s koronavirusom u Hrvatskoj i svijetu iz minute u minutu možete pratiti OVDJE.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo