Vraćaju Josipoviću odličja jer nisu primili tri plaće

27.4.2010.
14:13
VOYO logo

Odličja vraćaju jer su nezadovoljni i radom državnih institucija koje su, istaknuli su, dopustile da radnici te tvornice, kojih je oko stotinu, ne dobiju plaće za siječanj, veljaču i ožujak, a doprinosi im nisu plaćeni zadnje dvije godine.

"Ne tražimo beneficije, samo normalne uvjete za život, a što sve ovo duže traje, to nam je teže. Ne želimo završiti na stranicama crne kronike", rekao je Zdenko Kornet, jedan od branitelja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uz vlasnike tvornice, najvećim krivcem branitelji smatraju Vladu koja je dopustila zakone što su omogućili vlasnicima tvornice da se zadužuju i dovedu tvrtku u sadašnje stanje.

"Silosi su prazni, kokoši su gladne", rekao je Kornet, pozvavši nadležne institucije da dođu u tvornicu i "rade svoj posao".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ukoliko se nakon današnjeg prosvjeda ništa ne dogodi, Kornet je najavio da bi branitelji mogli početi sa štrajkom glađu ili blokadom pruge Zagreb-Karlovac.

Ivan Kompes, jedan od radnika, rekao je da se borio kako bi svi živjeli bolje, a da mu se to nikako ne vraća. "Ne vidim budućnost za sebe, niti način da počnem vjerovati da će biti bolje", istaknuo je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U tvornici stočne hrane "Poljoprerada" u Hrvatskom Leskovcu radnici štrajkaju već mjesec dana, a poslodavac im je jučer, uz pomoć 50-tak zaštitara, spriječio ulazak u pogon. Uprava, među ostalim, želi otpustiti 40 radnika kao tehnološki višak.

Podsjetimo, pod nazivom protesta Koke na skrb građanima, radnici Poljoprerade djelili su 23. travnja koke nesilice građanima na Trgu kralja Petra Krešimira IV. u Zagrebu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prethodni članci:

arti-201003070048006 arti-201003050517006

Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo