Vožnja zabranjena golima, prljavima i pijancima

18.8.2010.
20:09
VOYO logo

Za razliku od Osječana, čija tvrtka Javni gradski prijevoz ovih dana osmišljava kodeks kojim će zabraniti vožnju tramvajima izrazito neurednim, pretjerano uznojenim te nedolično odjevenim, odnosno razodjevenim putnicima, Grad Split još u veljači ove godine regulirao je tu problematiku.

arti-201008100494006A da se prometovci revno, možda čak i prerevno pridržavaju tih pravila, uvjerili su se novinari Slobodne Dalmacije koji su neki dan poslije podne u "trici" vidjeli kako je vozač na istjerao skupinu mladića bez majice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nisu ga mimoišle psovke koje mu je grupa izbačenih momaka uputila, no u Prometu nam kažu kako se vozač samo pridržavao Odluke o prijevozu putnika u javnom cestovnom prometu Grada Splita.

"Naravno da bi za vozača bilo vrlo neugodno nekome reći da izađe iz autobusa jer zaudara, no neka pravila moraju se poštovati, a ona su, među ostalim, stvar kulture i odgoja pojedinca. Putnicima koji nisu odjeveni – nije dopuštena vožnja gradskim autobusima",kazao je rukovoditelj Komercijalno- -razvojnog sektora splitskog Prometa Dinko Radić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pojasnio je da Promet nema vlastiti kodeks, no, kako tvrdi, odluka Grada je jasna: vožnja gradskim autobusima nije dopuštena osobama koje unose zapaljive i opasne predmete te eksplozivni materijal, kao ni bilo kakve druge predmete kojima bi se mogla ugroziti sigurnost građana. U autobuse ne smiju sama ulaziti ni djeca mlađa od šest godina.

Također, u autobusima nije mjesto ni onima čija je odjeća u toj mjeri nečista da može uprljati druge putnike ili vozilo, nabrojao Radić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osim bez odjeće i s opasnim predmetima, Prometovim autobusima ne smiju se voziti veliki psi, osim onih obučenih za vođenje slijepaca. Zabranjen je ulazak i pijancima.

Prethodni članak:

arti-201008100494006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo