Zagrebačka rikša / Vožnja u rikši - nova zagrebačka turistička atrakcija

Image
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Zagreb Pedicab nudi vožnju gradom u triciklima/rikšama s pomoćnim elektromotorom

23.12.2016.
17:10
Igor Kralj/PIXSELL
VOYO logo
Image

Zagreb Pedicab

Image

Zagreb Pedicab

Rikša, nova zagrebačka atrakcija predstavljena u petak 23. prosinca u Zagrebu, rađena je po uzoru na tricikle koji postoje u već brojnim europskim gradovima. Ipak, dvojac koji stoji iza projekta, Emil Kirbiš i Filip Pribilović, ističe da su željeli voditi računa o lokalnoj tradiciji i infrastrukturi, pa “Zagreb Pedicab” podsjeća na tradicionalne zagrebačke fijakere.

Ova je rikša, ili točnije tricikl s pomoćnim elektromotorom, prvenstveno je namjenjena turistima koji će ovako moći, na zabavan i brz način razgledati zagrebačke znamenitosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prve testne vožnje pokazale su da se ideja sviđa i lokalcima , naglasio je Emil Kirbiš. “Reakcije ljudi su bile više nego pozitivne”.Ne nudi se dakle tek jeftina vožnja po centru grada, već “upoznavanje grada iz drugačije perspektive”. Ističe se također da se radi o ekološkom načinu prijevoza kojim će se poboljšati održivi promet u centru Zagreba.

U Pedicabu ima mjesta za dvije osobe, a cijene se kreću od 10 kuna naviše, ovisno o trajanju. Najavljen je i razvoj korisničke aplikacije kojom će se olakšati komunikacija i naručivanje vožnje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo