'SMATRAM SE KRIVIM' / Vozio se očevim BMW-om 193 km/h i zabio u naplatne kućice: 'Kod prijatelja sam si otvorio pivo'

Image
Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL

Luki P. prijeti od 3 do 15 godina zatvora, no nikakva visina kazne neće biti utjeha za obitelj preminuloga Dejana B.

21.12.2021.
15:44
Zeljko Lukunic/PIXSELL
VOYO logo

Prije jedanaest mjeseci, točnije 23. siječnja 2021. godine, kod Velike Gorice dogodila teška prometna nesreća u kojoj je poginuo radnik Hrvatskih autocesta. Nesreća se dogodila na naplatnoj postaji Mraclin na autocesti A11 Sisak - Zagreb.

Luka P. (21) vozio je očev BMW i sa 193 km/h zabio se u objekt HAC-a i pritom usmrtio djelatnika Dejana B. (54). Danas je na optuženičku klupu Županijskog suda u Velikoj Gorici sjeo Luka P. U sudnicu je ušao otežanoga hoda i šepajući. Odmah je priznao da je kriv, piše Jutarnji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Časni sude, smatram se krivim. Razumio sam optužnicu. Prije svega, želim izraziti saučešće obitelji poginuloga. Same nesreće se ne sjećam. Ne znam ni gdje sam išao, a ni kuda. Moje sjećanje počinje teći od buđenja na bolničkom krevetu nakon čega su me odveli na operaciju stopala i koljena", rekao je u svoju obranu bez ikakva okolišanja Luka P., kojega čeka još niz operacija noge.

Image
[VIDEO] STRAŠNA NESREĆA NA AUTOCESTI ZAGREB - SISAK: /

Jurećim BMW-om zabio se u naplatnu postaju Mraclin, poginuo djelatnik HAC-a

Image
[VIDEO] STRAŠNA NESREĆA NA AUTOCESTI ZAGREB - SISAK: /

Jurećim BMW-om zabio se u naplatnu postaju Mraclin, poginuo djelatnik HAC-a

Ne sjeća se kamo je išao tu večer

"Nisam kontaktirao obitelj poginuloga nakon nesreće. Nisam imao snage za to. Nisam znao kako im pristupiti niti kako bi u tom trenutku uopće i reagirali. Od te noći nesreće, ničega se doista ne sjećam. Auto je bio očev i inače sam ga vozio, a ne samo tu noć. Što sam pio? Ne znam. A moje zdravstveno stanje je loše. Još ću morati na nekoliko operacija stopala i koljena jer kosti nisu srasle kako treba."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Potom ga je sutkinja pitala kamo se zaputio, ali joj je rekao da se ne sjeća.

"Nisam sklon konzumaciji alkohola. Prigodno popijem i to uglavnom pivo. I da, već sam bio vozio pijan. Točnije 2019. me sisačka policija dva puta zatekla u vožnji u pijanom stanju. Prvi put imao sam 0,45 promila, a drugi put 0,11 pa sam tad ostao na šest sati bez vozačke dozvole. Trenutno je na snazi i dalje mjera zabrane upravljanja i nisam je kršio. Mislim da je u redu da ta mjera egzistira i poštujem ju."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prijeti mu do 15 godina zatvora

"Sjećam se da sam došao kod prijatelja tu večer u Lekenik i da sam si otvorio pivo. A to iz izvješća CSS je očito točno jer mi je to prijatelj rekao kasnije nakon nesreće. Ali popijene pive na poslu se sjećam, dok sam o mom dolasku na Petrol pročitao u novinama", zaključio je optuženi.

Na početku suđenja tužiteljica i branitelj optuženoga dali su do znanja da nije uspjela nagodba jer je zatvorska kazna koju je predložilo tužiteljstvo za obranu bila prevelika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mi smo se obratili Županijskom državnom odvjetništvu u Velikoj Gorici radi mogućnosti sporazuma. Željeli smo to riješiti, ali ponuda koju su dali je bitno odudarala od sudske prakse u sedam, osam dosta zvučnih, medijski popraćenih predmeta. Ponuda je bila nesrazmjerno visoka, dakle neprihvatljiva s naše strane te sam smatrao da na takav prijedlog nema potrebe dalje voditi dijalog. Imam iskustva s USKOK-om i nagodbama i dosta su fleksibilniji", istaknuo je odvjetnik Berislav Živković.

Luki P. prijeti od 3 do 15 godina zatvora, no nikakva visina kazne neće biti utjeha za obitelj preminuloga Dejana B., koji je izgubio život pola sata pred kraj noćne smjene, radeći završni obračun broja vozila.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo