rijetke je to stajalo karijere / Vozili su pod utjecajem alkohola, bez vozačke, plakali, pa i bježali: Prisjetite se svih prometnih nesreća naših vrlih političara

Vozili su pod utjecajem alkohola, bez vozačke, plakali, pa i bježali s mjesta nesreće. A Banožić nije jedini koji je izazvao prometnu nesreću sa smrtnim ishodom.

12.11.2023.
21:19
VOYO logo

Probleme u prometu često su izazivali - političari. Vozili su pod utjecajem alkohola, bez vozačke, plakali, pa i bježali s mjesta nesreće. Uz to, Banožić nije jedini koji je izazvao prometnu nesreću sa smrtnim ishodom, javlja Danas.hr.

Međutim, rijetke među njima je to stajalo političke karijere jer bi se i nakon odsluženog zatvora ili plaćene kazne vratili u politički ring.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jedan od najpoznatijih slučajeva onaj je prije gotovo 14 godina u Mađarskoj kada je svojim automobilom na plavu Škodu Fabiju je naletio Radimir Čačić. Poginulo je dvoje ljudi, a on se opravdavao kišom, skliskim kolnikom i gustom maglom.

"Moja odgovornost je neupitna. Ja sam uzročnik, ali naravno ne jedini ove nesreće, a pravne krivice će utvrditi sud," tada je govorio bivši ministar gospodarstva i potpredsjednik Vlade.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
'cijelo selo je u šoku, zovemo jedni druge' /

Bivši nastavnik otvorio dušu o preminulom Šariću: 'Bio je dobar, vrlo dobar učenik i uvijek je pričao da će... '

Image
'cijelo selo je u šoku, zovemo jedni druge' /

Bivši nastavnik otvorio dušu o preminulom Šariću: 'Bio je dobar, vrlo dobar učenik i uvijek je pričao da će... '

Tužiteljstvo je tvrdilo da je vozio prebrzo i zahtijevali su kaznu do pet godina zatvora. Ostavku je podnio tek nakon pravomoćne drugostupanjske presude suda u Mađarskoj. Bilo je to u studenom 2012. godine.

"Konsekvence su jasne. Ja podnosim ostavku na svoje funkcije u Vladi," rekao je Čačić izašavši pred novinare s tadašnjim predsjednikom Vlade Zoranom Milanovićem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kaznu je izdržao u kaznionici poluotvorenog tipa u Valturi kod Pule. I vratio se u politiku.

Bandić je pobjegao i pokušao podmititi policajca

Iz nje je nakratko otišao pokojni Milan Bandić. Naime, prije 11 godina skrivio je prometnu nesreću, pobjegao i pokušao podmititi policajca. Pod pritiskom je podnio ostavku da bi se dvije godine kasnije - vratio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pijan je u službeni automobil sjeo i bivši HNS-ov ministar kulture Berislav Šipuš. Rutinski ga je zaustavila policija i izmjerila 0,7 promila alkohola u krvi. Tada su ga novinari upitali: "Kako vam se moglo dogoditi da pod utjecajem alkohola sjednete za službeni auto?", a on je odgovorio: "No comment."

Damir Dekanić 'doslovce je ispao iz auta'

Službeni automobil vozio je prošle godine vukovarsko-srijemski župan Damir Dekanić i sve pokušao zataškati. U Cerni je pod utjecajem alkohola i neprilagođene brzine oštetio dva vozila, te ogradu obiteljske kuće.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dogodilo se apsolutno sve što stoji u zapisnicima tako kako se dogodilo. Ja sam u svojim priopćenjima rekao sve što imam o toj temi reći," poručio je Damir Dekanić u to vrijeme.

No nije baš bilo kako je župan govorio. Tvrdio je da je bio suvozač, a tako je stajalo i u policijskom izvješću, ali svjedoci su za RTL progovorili suprotno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sam je bio u autu, to definitivno. Kad smo došli na mjesto nesreće on je jednostavno izašao s vozačevog mjesta. Vidno pijan. Doslovce je ispao iz auta," izjavili su svjedoci.

Za Dekanića sve je bila hajka, ali godinu dana kasnije su uhićeni on, troje policajaca i još dvije osobe. Određen mu je istražni zatvor od 30 dana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Žalac bez važeće vozačke: 'Izletjela mi je pred auto djevojčica'

U ožujku 2019. bivša ministrica Gabrijela Žalac u Vinkovcima je naletjela na djevojčicu koja je pretrčavala kolnik. Nije bila pod utjecajem alkohola, ali je vozila bez važeće vozačke dozvole. "Izletjela mi je pred auto djevojčica. Išla sam u trgovinu," u suzama je priznala Žalac.

"Na licu mjesta sam joj pomogla. Jako sam potresena. Ne znam što da kažem. Nisam ni znala da je vozačka istekla. Evo, tu je vozačka dozvola koja je istekla 9.6.2016. godine. No, to me ne opravdava!"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POGLEDAJTE VIDEO: Ovo je slika i prilika Sabora: Oporba lupa po klupama, ne dozvoljava Plenkoviću da dođe do riječi

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo