Vozači Cammea najavili štrajk!

Zbog 'omalovažavanja i nesnošljivog pritiska', dio zaposlenika Taxi Cammea okupljen u sindikatu za 8. srpnja najavio je štrajk ukoliko do tada ne budu riješeni njihovi problemi.

30.6.2011.
16:06
VOYO logo

Članovi Sindikata hrvatskog vozača Boris Rus i Renato Šamec, ujedno i zaposlenici Cammea, najavili su štrajk dijela vozača za 8. srpnja.

Kao razloge štrajka navode ''omalovažavanje i nesnošljivi pritisak'', te tvrde da su vozači svakodnevno za upravljačem između 10 i 14 sati i da za to ne dobivaju novac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sindikat hrvatskog vozača i predsjednik Miljenko Goćin, kao i vozači Cammea traže da se što prije uvede radno vrijeme sukladno zakonu, odnosno 40 sati tjedno, maksimalnih osam prekovremenih u tjednu, da se prestane kažnjavati vozače te da se poštuje dostojanstvo radnika.

U razgovoru s glasnogovornicom Cammea Larom Liović-Nadaždi doznali smo kako je Šamec već dulje vrijeme na bolovanju. Glasnogovornica je ujedno za Danas.hr poručila kako ni Šamec ni Rus nemaju pravo kritizirati njihov način rada jer, ističe, nisu upoznati s promjenama u poslovanju koje su se dogodile u međuvremenu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Liović-Nadaždi tako tvrdi da se sve obveze prema vozačima uredno podmiruju, te priznaje da je u početku bilo napetosti zbog manjka vozača, no, kazala je, sada je zaposlen dovoljan broj djelatnika, ukupno 350, i sva pravila se poštuju.

''Vozači su organizirani u 10 grupa, gdje nakon odrađene vožnje u smjeni imaju odmor od 36 sati. U ovoj ljetnoj shemi poslovanja, a kako smo najavili, uređen je kolektivni godišnji odmor za svaku grupu. Osim toga, svaka grupa dobiva u mjesecu srpnju tjedan dana slobodnog kako bi imali prilike nadopuniti propušteno privatno vrijeme za obitelj ili neku drugu aktivnost'', poručili su iz Cammea.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Glasnogovornica smatra da istup spomenutih radnika nije kolegijalan prema ostalim vozačima u Cammeu, jer svoje probleme nisu iznijeli niti radničkom vijeću niti poslodavcu.

''Pozdravljamo gosp. Renata Šameca, sindikalnog povjerenika, djelatnika Taxi Cammea, koji se već dulje vrijeme nalazi na bolovanju, te kako je u mogućnosti odrađivati za sindikat ovakve medijske istupe, nadamo se da će se uskoro i pojaviti na svom radnom mjestu'', istaknuli su iz Cammea.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vezani članci:

arti-201106280274006 arti-201106240123006

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo