svaka čast / Vojska obnovila kuću samohrane majke sedmero mališana: 'Konačno imamo normalne uvjete za život'

Image
Foto: Ivica Oršolić/GOMBR

Pripadnici Hrvatske vojske izveli su nužnu sanaciju stambenih prostorija

17.6.2020.
17:19
Ivica Oršolić/GOMBR
VOYO logo

U sklopu pomoći lokalnoj zajednici pripadnici Gardijske oklopno-mehanizirane brigade (GOMBR) čije se zapovjedništvo nalazi u Vinkovcima obnovili su zapuštenu i neuvjetnu obiteljsku kuću u Slakovcima u kojoj živi samohrana majka Ivana Šokčević sa sedmero djece.

Završetak radova prigodno je obilježen u srijedu u obiteljskoj kući Ivane Šokčević u Slakovcima, a pored pripadnika GOMBR-e obilježavanju su nazočni bili i volonteri Facebook zajednice "Za Slavoniju sa srcem".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Presretna sam što konačno djeca i ja imamo uvjete primjerene za život. Kuća je bila u katastrofalnom stanju, puna vlage i miševa kojih je bilo na sve strane. Zahvalna sam svima na pomoći", kazala je vidno uzbuđena Ivana Šokčević čije najmlađe dijete ima osam mjeseci, a najstarije 15 godina.

"Kao zapovjednik iznimno sam ponosan što pripadnici GOMBR-e u svoje slobodno vrijeme pomažu građanima u teškoj situaciji. Ovdje je bilo angažirano naših desetak pripadnika koji su puno učinili kako bi se stanje dovelo na primjerenu razinu koja omogućuje normalan život", kazao je zapovjednik GOMBR-e, brigadni general Mijo Validžić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Po riječima skupnice Ivane Pavlović, riječ je o projektu pomoći lokalnoj zajednici u kojemu su sudjelovali pripadnici Hrvatske vojske i volonteri Facebook zajednice „Za Slavoniju srcem“ koji su prikupili građevinski materijal, a pripadnici Hrvatske vojske izveli su nužnu sanaciju stambenih prostorija kako bi samohranoj majci i njezinoj djeci stvorili normalne uvjete za život.

"Kod obitelji Šokčević došli smo za blagdan svetog Nikole s darovima za djecu. Kada smo vidjeli u kakvim uvjetima žive odlučili smo pomoći odnosno adaptirati prostor kuće uz pomoć donatora", kazala je Pavlović dodajući kako nitko ne bi smio živjeti u uvjetima u kakvim je živjela ova slakovačka obitelj koja preživljava s mjesečno oko 5.000 kuna primanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Martina Božić iz Facebook zajednice "Za Slavoniju srcem" kazala je kako je ovo bio jedan od većih projekata zajednice u devet godina postojanja te kako ju je i samu iznenadio velik broj onih koji su odlužili podržati cijelu akciju te na taj način pokazali veliko srce.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo