sa splitskih firula / Vojnim helikopterom Black Hawk iz Splita za Zagreb prvi put prevezeno srce za transplantaciju

Image

Nakon uspješne medicinske operacije, odnosno eksplantacije transplantacijskog organa, transplantacijski tim je zajedno sa srcem za transplantaciju, poletio sa splitskog helidroma "Firule“ te je uspješno sletio u vojarnu “Pukovnik Marko Živković” u Velikoj Gorici

23.3.2023.
16:54
VOYO logo

Helikopterom UH-60M Black Hawk 194. eskadrile višenamjenskih helikoptera 91. krila Hrvatskog ratnog zrakoplovstva u četvrtak 23. ožujka 2023. godine, izvršen je hitni zračni medicinski prijevoz transplantacijskog tima od četiri člana i srca za transplantaciju na relaciji Zagreb – Split – Zagreb, priopćili su iz Ministarstva obrane.

Na poziv transplantacijskog koordinatora Ministarstva zdravstva, tročlana posada helikoptera UH-60M Black Hawk obavila je prijevoz transplantacijskog tima s polijetanjem u jutarnjim satima iz vojarne "pukovnik Marko Živković" u Velikoj Gorici s kirurškom opremom na helidrom KBC Split “Firule”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon uspješne medicinske operacije, odnosno eksplantacije transplantacijskog organa, transplantacijski tim je zajedno sa srcem za transplantaciju, poletio s helidroma "Firule“ te je uspješno sletio u vojarnu “Pukovnik Marko Živković” u Velikoj Gorici.

Vozilom za prijevoz transplantacijskih organa prebačen je u KBC Rebro u Zagrebu, priopćili su iz MORH-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo