'NEMAJU POTPORU MEDIJA' / Vojni veterani uz HDZ

Image
Foto: PIXSELL

Grupa umirovljenih časnika HV-a dalo je podršku predsjednici HDZ-a Jadranki Kosor. HDZ bi, prema njima, trebao nanovo osvojiti izbore jer su započeli borbu protiv korupcije bez ičije potpore.

9.11.2011.
11:00
PIXSELL
VOYO logo

Petnaestak umirovljenih časnika Hrvatske vojske izrazilo je u srijedu potporu predsjednici vlade i HDZ-a Jadranki Kosor zato što je, kako su rekli, upravo ona prva započela borbu protiv korupcije, pri čemu nije dobila potporu ni medija ni ostalih političkih subjekata u Hrvatskoj.

"Borba protiv korupcije počela iz ove kuće i mora se nastaviti, jer korupcija nije samo tu, a dugoročno razara hrvatske nacionalne interese", kazao je umirovljeni admiral Damir Domazet Lošo u središnjici HDZ-a na konferenciji za novinare na kojoj je naglasio da će "Hrvatske biti dok HDZ bude stožerna stranka".

Po njegovoj ocjeni, svijetu predstoji velika geopolitička raspodjela svjetske moći, a u takvim okolnostima "hrvatski brod se previše naginje u lijevu stranu, do te mjere da je voda već počela palubama prodirati unutar njega".

"Kako se ne bi nasukao na podrtinu zvanu zapadni Balkan - Jugosfera treba taj brod ispraviti i dovesti ga na pravi kurs", mišljenja je admiral Domazet.

Umirovljeni časnici svoju su potporu izrazili i svima onima u HDZ-u koji su, kako su rekli, časni i pošteni ljudi.

Među časnicima ima i članova HDZ-a, ali i onih koji to nisu, rekao je Domazet Lošo dodajući kako potporu premijerki daju i zbog njenih, kako ih je nazvao, "državničkih poteza" među kojima su iskazana potpora generalima Anti Gotovini i Mladenu Markaču, odlazak u Prištinu čime je, kako je kazao, pokazala da Hrvatska može voditi jasnu politiku nacionalnih interesa te njezino javno očitovanje da se odluke neće donositi u Beogradu.

Među umirovljenim časnicima koji su dali potporu HDZ-u i predsjednici te stranke uoči predstojećih parlamentarnih izbora su i Pavao Miljavac, Krešimir Ćosić, Miljenko Filipović, Ivan Kapular, Damir Krstičević, Josip Čuletić, Vinko Vrbanac, Ivo Jelić, Josip Štimac, Ljubo Ćesić Rojs, Marinko Krešić i drugi.

Ako ih pogledate vidjet ćete da su to pretežito oni generali koji su vodili operaciju "Oluja" i Domovinski rat, rekao je Domazet Lošo dodavši kako tu nedostaju još Gotovina, Markač i oni koji su 'otišli pred lice gospodnje'.

Upitan da li je bila državnička gesta i izručenje generala Gotovine, umirovljeni admiral Damir Domazet Lošo je kazao kako su generali Gotovina, Čermak ali i ostali, bili izručeni, ne onda kada su izručeni, već 2000. godine kada su u Hrvatskom saboru dignute ruke da Haag ima nadleštvo nad "Bljeskom" i "Olujom". "Tada ne samo da su oni izručeni, nego smo svi mi izručeni", naglasio je.

"Blaškić je izručen vjerujući da će Haaški sud suditi agresoru, ali Haaški je sud ustanovljen 25. svibnja 1993. godine, na 101. obljetnicu rođenja druga Tita", ustvrdio je Domazet Lošo.

Upitan bi li po njegovom mišljenju izbornim porazom HDZ-a bila ugrožena stabilnost države, Domazet Lošo je rekao da će, nakon ovih izbora, sa strateškog stajališta HDZ biti na pobjedničkoj strani i poručujući da će Hrvatske biti dok HDZ bude stožerna stranka.

Umirovljeni general Damir Krstičević kazao je kako hrvatski časnici i branitelji žele da ne budu, kao često puta do sada, kriminalizirani.

"Mislim da nismo potrošeni i da u nama ima još puno potencijala, pa zašto nas ne bi bilo više u gospodarskom, društvenom i političkom životu", zapitao se Krstičević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo