Vojković na cigare potrošio 110 tisuća kuna CO-a

U 2008. godini na cigarete i cigare za potrebe Uprave Croatia osiguranja potrošeno je oko 60 tisuća kuna, dok je u deset mjeseci 2009. godine trošak iznosio oko 50 tisuća kuna.

10.2.2010.
10:43
VOYO logo

Uprava Croatia osiguranja na čelu s Hrvojem Vojkovićem tijekom 2008. godine i deset mjeseci 2009. godine na cigarete i cigare potrošila je nešto više od 110 tisuća kuna, tvrde izvori Novog lista iz ovog poduzeća.

Prema dokumentaciji koju posjeduju, ovaj iznos za duhanske proizvode u spomenutom razdoblju uplaćen je tvrtki Camelot, uvozniku i distributeru ekskluzivnih cigara, cigareta i duhanskog pribora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U pojedinim mjesecima Camelotu je za duhanske proizvode namijenjene potrebama Uprave plaćano i po pet tisuća kuna.

"Proizvodi koje spominjete dio su ukupnih troškova reprezentacije Uprave Croatia osiguranja. Radi se o ukupnoj reprezentacijskoj ponudi zajedno s pićem i hranom, a koja je namijenjena osiguranicima, gostima i poslovnim partnerima Croatia osiguranja. Članovi Uprave nisu konzumenti navedene ponude", stoji u odgovoru Croatia osiguranja na pitanje vezano za 'duhanske troškove' Uprave.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Croatia osiguranju, međutim, niti jedan član Uprave, kao niti sektorski direktori, na svom stolu nema cigare niti cigarete koje bi mogao ponuditi poslovnom partneru. U zgradi Croatia osiguranja pušenje je zabranjeno, kao i na svim radnim mjestima u Hrvatskoj.

Tijekom troška na cigare Upravu Croatia osiguranja sačinjavali su Hrvoje Vojković, Damir Mihanović i Ljerka Šeparović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izvori s kojim je Novi list kontaktirao tvrde da je Mihanović nepušač, dok bivša članica Uprave Šeparović kaže da ne želi komentirati ništa u vezi s Croatia osiguranjem jer je otišla iz Uprave tvrtke.

Predsjednik Uprave Croatia osiguranja Hrvoje Vojković danas je također nepušač, ali u razdoblju o kojem je riječ – 2008. i veći dio 2009. godine – njega je itekako držala strast za duhanom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako je sam za Novi list rekao u neobaveznom razgovoru koji se vodio prije prošlotjednog intervjua, Vojković je najprije pušio cigarete, a potom prešao na cigare i cigarilose.

Duhan je, rekao nam je istom prilikom, ostavio koncem prošle godine, zbog zdravstvenih razloga. Zanimljivo je da dokumentirana suradnja s Camelotom prestaje u listopadu prošle godine, baš nekako u vrijeme kad Vojković započinje život bez duhanskog dima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Samo da znate, pušiti sam prestao prije dvije godine", ustvrdio je u utorak za Novi list Vojković, nakon što je iz njegovog ureda za informiranje stigao odgovor na upite.

Komentirajući trošak za cigare, Vojković je, pak, odgovorio da je riječ o ukupnom trošku Uprave, a ne samo njegovom trošku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema dokumentaciji koju posjeduje Novi list, u 2008. godini na cigarete i cigare za potrebe Uprave potrošeno je oko 60 tisuća kuna, dok je u deset mjeseci 2009. godine trošak iznosio oko 50 tisuća kuna.

Prethodni članci:

arti-201002060134006 arti-201002030437006 arti-201002030164006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo