ohrabrujući podaci / Vodostaj Une u padu; zbog vode na kolniku, više prometnica zatvoreno

Image
Foto: Marko Prpic/PIXSELL

Stanovnicima Pounja, Posavine i Banovine više problema od rijeka stvaraju oborinske vode

16.5.2019.
17:00
Marko Prpic/PIXSELL
VOYO logo

Nastavlja se smanjenje vodostaja rijeke Une kod Hrvatske Kostajnice od tri centimetra na sat pa je u 15 sati vodostaj iznosio 412 centimetara. Budući da razina rijeke opada i u cijelom gornjem toku Une, prošla je opasnost od poplava na području Pounja.

Ohrabruje i to što Sava kod Jasenovca već nekoliko sati stagnira na vodostaju od 829 centimetara. Ipak, sve su službe zaštite i spašavanja u pripravnosti jer kod Crnca i uzvodno od Siska Sava i dalje lagano raste - oko dva centimetra na sat. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više problema od rijeka, stanovnicima Pounja, Posavine i Banovine stvaraju oborinske vode koje su prekinule promet na više prometnica. Tako je zbog vode na državnoj cesti kod mjesta Kuljani, Zamlaća i Rosulje, promet bio prekinut na cesti Hrvatska Dubica - Hrvatska Kostajnica - Dvor, ali se povlačenjem vode uskoro očekuje uspostava prometa.

Zbog vode na kolniku županijske ceste kod Mlake, na lijevoj obali Save, to je mjesto i dalje prometno izolirano od Jasenovca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U prekidu je i promet na županijskoj cesti Glina - Pokupsko zbog vode na kolniku kod Donjih Jama, zatim na županijskoj cesti Žažina - Mala Gorica te na lokalnoj cesti Donje Selišće - Skela na glinskom području.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo