Vodice i Tribunj trazit ce proglasenje elementarne nepogode

Vise od 250 vatrogasnih intervencija, oko 30 potopljenih brodova, unistene javne prometnice i sahtovi samo su dio vidljive stete koju je jucer u Vodicama prouzrokovalo jako nevrijeme praceno kisom.

12.9.2014.
13:26
VOYO logo

Zbog nastale stete Vodice i Tribunj koji je takoder bio jucer zahvacen nevremenom, danas ce zupanu sibensko-kninskom Goranu Pauku uputiti zahtjev za proglasenje elementarne nepogode, potvrdila je za Hinu gradonacelnica Vodica Branka Juricev Martincev.

Navodi kako Grad Vodice jos uvijek nece zbrajati stete buduci da je s petka na subotu najavljeno jos vece nevrijeme za koje su se Vodicani pripremili.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gradani sami sanirali

Stetu je, pojasnjava sada tesko definirati jer su brojni gradani sami sanirali svoje objekte.

Postavljeni su, kaze gradonacelnica, zecji nasipi kojima ce se voda pokusati preusmjeriti dalje od javnih povrsina i kuca. Bitno je, kaze Juricev, zastititi kuce i ljude od novog udara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Splitu su nakon sinocnje obilne kise vatrogasci imali vise od dvadeset intervencija. Poplavljen je, medu inim, bio Vocni trg u sredistu grada, sportska dvorana ASK Split, zgrada FINE u Marmontovoj i vise haustora u Simicevoj ulici, a velika kolicina vode ispumpavana je i iz KBC Split na Firulama. Osim iz Splita, brojni su bili i pozivi uznemirenih gradana s podrucja Solina, Kastela, Trogira i Omisa koji su se pribojavali brzog nadiranja vode. Materijalna steta se jos uvijek zbraja.

Jako grmljavinsko nevrijeme praceno obilnim oborinama zahvatilo je jucer poslijepodne i zadarsko podrucje, a najvise kise palo je na Dugom otoku, gdje je na mjernoj postaji Bozava zabiljezeno 148 milimetara vodenih oborina po metru cetvornom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zbog posljedica nevremena zadarski vatrogasci intervenirali su vise od 20 puta. Poplave su zabiljezene i u Pakostanima, Sv. Filip i Jakovu, Biogradu, Bibinjama, Sukosanui i na Dugom otoku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo