Ponovno poplave u Hrvatskoj, dio stanovnika evakuiran

Rastu vodostaji rijeka u Istri, izvanredno stanje i dalje je na snazi u Međimurju, a naselje Lovrečan Otok, u okolici Varaždina, ponovno je poplavljen, dok je dio stanovnika evakuiran.

12.11.2012.
17:31
VOYO logo

Protok Drave na ulasku u Hrvatsku trenutačno je 1.250 prostornih metara u sekundi. Sva uočena oštećenja na vodoprivrednim nasipima su popravljena, a u Virje Otoku upravo se završava taj posao pa prognozirani protoci ne bi trebali biti opasnost za druga naselja, navodi varaždinski područni ured za zaštitu i spašavanje.

Na slijevu Save, Savinje i Krke pratit će se stanje te pravovremeno izdati prognoze o eventualnom formiranju vodenog vala rijeke Save u Sloveniji, izvijestio je Glavni centar za obranu od poplava Hrvatskih voda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rastu vodostaji rijeka u Istri, izvanredno stanje i dalje je na snazi u Međimurju, a naselje Lovrečan Otok, u okolici Varaždina, ponovno je poplavljen, dok je dio stanovnika evakuiran, piše HRT. U jutarnjim satima došlo je do naglog porasta vodostaja rijeke Kupe u gornjem toku, dok su vodostaji rijeke Mure i tijekom noći bili u blagom opadanju.

Slovenska agencija za okoliš opozvala je crveni alarm za zapadni i središnji dio države, koji označava najviši stupanj opasnosti od poplava.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo