VLASNIK ILEGALNOG DOMA ZA STARIJE S 24 ZARAŽENIH: / 'Pišite što želite. Ovo mi je reklama'

Image
Foto: ePodravina

Iz Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike pak kažu da je njegovu trgovačkom društvu Keris zabranjeno bavljenje djelatnošću pružanja socijalne skrbi još 2013.

5.10.2020.
23:21
ePodravina
VOYO logo

Ladislav Sabo, vlasnik Doma za starije i nemoćne u Legradu, kojemu su rad zabranili još 2013. godine, ima 24 zaražena korisnika, a novinarima 24sata kazao je da pišu što žele da mu je svejedno.

Pozitivno je i troje "djelatnika", a Stožer je u domu zatekao 36 korisnika. Vlasnik kaže kako se svi osjećaju dobro.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
KORONA RAZOTKRILA JOŠ JEDAN ILEGALNI DOM ZA STARIJE: /

'Znali smo da postoji, ali nismo znali da je dozvola ukinuta 2015.'

Image
KORONA RAZOTKRILA JOŠ JEDAN ILEGALNI DOM ZA STARIJE: /

'Znali smo da postoji, ali nismo znali da je dozvola ukinuta 2015.'

"Jedna žena se razboljela, pa smo zvali doktoricu koja ih inače obilazi i ona je digla paniku. Dva dana smo čekali nalaze, prvo su svi bili negativni", kazao je Sabo. Komentara na navode da dom posluje ilegalno nije imao te tvrdi da mu je ovo reklama.

"Tko bi čuo za Legrad, za ovo prekrasno malo mjesto, da nema ovoga", odgovara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zabranjeno mu je poslovanje još 2013.

Iz Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike pak kažu da je njegovu trgovačkom društvu Keris zabranjeno bavljenje djelatnošću pružanja socijalne skrbi još 2013. godine.

"Pružatelj usluge nije imao zaposlenog niti jednog radnika na pružanju usluga skrbi starijim i nemoćnim osobama te o korisnicima nije vodio evidenciju i dokumentaciju. Također, navedeni pružatelj usluga nije imao sklopljene ugovore o smještaju te je u sudskom registru Trgovačkog suda u Varaždinu upisana zabilježba o zabrani obavljanja djelatnosti socijalne skrbi. O zabrani je obaviješten Ured državne uprave u Koprivničko-križevačkoj županiji, Službe za društvene djelatnosti", poručuju iz Ministarstva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nadzor je proveden i 2016., kad je vlasniku kao fizičkoj osobi naređeno da prekine smještaj za zatečenih 15 korisnika te je podnesen optužni prijedlog za počinjeni prekršaj. Prekršajni sud u Koprivnici ga je oslobodio kazne, na što se inspektor žalio Visokom prekršajnom sudu u Zagrebu. Nakon izvanrednog nadzora 2. listopada ove godine protiv Sabe će ponovno podnijeti prekršajnu prijavu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo