Vlasnicima koji ne čiste za svojim psima kazna od tisuću kuna

6.3.2014.
16:41
VOYO logo

Iz opatijske gradske uprave dosad su više puta apelirali na vlasnike kućnih ljubimaca da počiste njihov izmet s javnih površina, a u posljednje vrijeme, kažu, komplimente na račun Opatije zasjenile su brojne primjedbe koje se odnose upravo na nečistoću obalne šetnice, parkova, dječjih igrališta i to isključivo zbog toga što vlasnici ne čiste za svojim psima.

Postavili su lani i kutije s vrećicama na šetnicu, organizirane su i akcije i predavanja kako bi se javnost dodatno senzibilizirala oko potrebe držanja razine čistoće u gradu koji živi od turizma, no rezultati su poražavajući. Iako se sve vlasnike kućnih ljubimaca ne može prozivati da su neodgovorni, jer čiste za svojim ljubimcima, očito je da su u Opatiji brojniji oni koji to ne čine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz gradske uprave podsjećaju ih da takvim ponašanjem krše odluku koja regulira držanje kućnih ljubimaca i da im zbog toga prijeti kazna od tisuću kuna. Najavljuju i skoru kontrolu, patroliranje komunalnih redara na najproblematičnijim mjestima, obalnoj šetnici, u parku Angiolina i dječjim igralištima, i upozoravaju neodgovorne vlasnike kućnih ljubimaca da neće biti milosti - ako ih zateknu da nisu počistili za svojim ljubimcem bit će novčano kažnjeni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo