Vlasnici odnose vrijedne stvari iz tvrtke

Upućeni procjenjuju da dug Generalturista, tvrtke koja je u većinskom vlasništvu obitelji Pečarević, doseže i 80 milijuna kuna.

10.2.2012.
6:39
VOYO logo

Oko vrata Generalturista, tvrtke koja je prije nekoliko mjeseci prodavala svaku petu avionsku kartu i paket-aranžman, stegnula se omča od nekoliko desetaka milijuna kuna dugova. Službenih podataka o tome koliko je duboko pala agencija s devedesetogodišnjom tradicijom i iskustvom u organizaciji putovanja nema, jer nitko iz uprave ni obitelji Pečarević, koja je većinski vlasnik, ne želi dati ikakvo objašnjenje.

No, upućeni procjenjuju da dug doseže i 80 milijuna kuna. Pečarevići su, doznaje se od rijetkih zaposlenika koji se još pojavljuju u uredima unatoč tomu što ne dobivaju ni zajamčeni minimalac, izigrali još jedan dogovor jer su im u utorak obećali objasniti što se događa i kako dalje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Ne znamo znači li blokada poslovanja i stečaj, ostajemo li na poslu ili što, nitko ništa ne govori. Vlasnici su iz svojih ureda u poslovnoj zgradi na zagrebačkoj adresi Pile 1 odnijeli slike, pokale i sve što im je bilo vrijedno'', kazali su zaposlenici za Večernji list.

Osamdesetak radnika u preostalih sedam Generalturistovih poslovnica (dvije u Zagrebu, ostale diljem zemlje) još traži odgovore, a stotinjak klijenata koji su prije blokade sklopili ugovore i kupili paket-aranžmane za putovanja čeka bitka za naplatu nerealiziranih putovanja preko osiguravajuće kuće.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo