ŽEN OPET NA JARUNU / Vlasnice jednog od najboljih prošlogodišnjih albuma vraćaju se na INmusic

Posebnost grupe krije se u činjenici da neodvojivu cjelinu čine tri glazbenice i jedna multimedijalna umjetnica, čiji su vizuali sastavni dio njihovog izričaja

16.3.2016.
12:35
VOYO logo

Art-rock četvorka Žen, vlasnice jednog od najboljih domaćih albuma u 2015., vraćaju se na INmusic (20.-22. lipnja) nakon samo dvije godine.

Nekoliko tjedana prije toga, Žen će, kao prve hrvatske predstavnice, nastupiti i na         francuskom Europavoxu koji okuplja perspektivne aktualne glazbenike iz svih dijelova Europe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Posebnost grupe krije se u činjenici da neodvojivu cjelinu čine tri glazbenice i jedna multimedijalna umjetnica, čiji su vizuali sastavni dio njihovog izričaja.

Sviraju kompleksan indie-rock s mnogobrojnim stilskim karakteristikama: od post-rocka, kraut-rocka, post-punka, shoegazea, math-rocka sve do dream popa i eksperimentalne elektronike.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iza sebe imaju dva studijska albuma, prvijenac "I ona je sve počelo" iz 2013. i prošloga ljeta objavljeni "Jantar". Oba su izašla za za austrijsku queer feminističku diskografsku kuću Unrecords.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo