NESREĆA NA PRUŽNOM PRIJELAZU / Vlak smrskao auto, kotači letjeli zrakom

Image

Na pružnom prijelazu u zagrebačkom naselju Blato, putnički je vlak u punoj brzini naletio na osobni automobil te ga je u potpunosti smrskao. Vozač auta je poginuo, a u vlaku nema ozlijeđenih.

9.7.2009.
18:13
VOYO logo

ZAGREB - U naletu putničkog vlaka na liniji Zagreb-Moravice, u četvrtak poslijepodne poginuo je vozač plavog Renaulta Meganea.

Do teške nesreće, u kojoj je elektrolokomotiva u potpunosti smrskala automobil, došlo je oko 17,30 sati na pružnom prijelazu Blato, u istoimenom zagrebačkom naselju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naš čitatelj, koji se u trenutku nesreće nalazio u vlaku, kaže da je vlak jurio u punoj brzini kada su on i ostali putnici osjetili veliki udarac. Isprva je mislio da iz nekog razloga koči, no ubrzo se pojavio dim, a zrakom su letjeli kotači i drugi dijelovi Meganea.

U Hrvatskim se željeznicama doznaje da je željeznički promet na pruzi Zagreb-Rijeka zbog policijskog očevida bio u prekidu oko četiri sata, tijekom kojih su putnike prevozili autobusi, što je uzrokovalo polusatna kašnjenja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prijelaz na kojem je došlo do nesreće obilježen je svjetlosno-zvučnom signalizacijom koja je navodno radila ispravno, ali rampe na tom prijelazu nema.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo