Vladimir Faber odlazi na Pantovčak?

Vladimir Faber nezadovoljan je svojom pozicijom u MUP-u, te se očekuje kako će se uskoro naći u kadrovskoj križaljci budućeg predsjednika, koji bi ga uzeo za savjetnika za nacionalnu sigurnost.

20.1.2010.
9:23
VOYO logo

Iako Vladimir Faber još uvijek na pitanje o odlasku na Pantovčak odgovara s "nemam komentara", sve je izglednije da će "upasti" u kadrovsku križaljku Ive Josipovića. I to na mjesto savjetnika za nacionalnu sigurnost.

Naime, iz policije dolaze informacije kako je ondje sve nezadovoljniji svojom pozicijom, te da će napustiti MUP ako u sustavu ne dobije značajniju funkciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Josipović nije ustrajao u svom stajalištu

Josipović je u ponedjeljak navečer na sastanku s ministrom unutarnjih poslova odustao od vlastitih zahtjeva za odabirom tjelohranitelja, te je pristao da ga čuva dio sadašnjih Mesićevih tjelohranitelja.

Izvori bliski Josipoviću kazuju da je to privremeno rješenje, do 18. veljače, i dana inauguracije, kada će se cijela organizacija osiguranja ponovo preispitati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Je li riječ o popuštanju ili kompromisu između njega i Tomislava Karamarka, nije poznato, no ključnu ulogu u svemu navodno je imao predsjednik Stjepan Mesić. U razgovorima, koji su trajali tri sata, sudjelovali su Mesićev savjetnik za nacionalnu sigurnost Saša Perković, ministar Karamarko, ravnatelj Uprave za poslove sigurnosti Davor Blažević (bivši šef Sanaderova osiguranja), voditelj privremenog Ureda predsjednika Mirando Mrsić i budući šef države.

Iako SDP službeno nije želio komentirati rezultat tih razgovora, neslužbeno su njime bili iznenađeni, jednako kao i činjenicom da je Josipović odustao od stajališta u kojem su ga podržali.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nije Josipović odustao od svojih stajališta. On je od početka inzistirao da ga čuvaju potpuni profesionalci. To je i dobio. Predsjednik mora imati najbolje ljude i najveću moguću razinu sigurnosti, a to je sve što je i ministar Karamarko zastupao. Sve ono što je u medijima napisano uglavnom je nepotrebno dramatiziralo situaciju", izjavio je, pak, visoki izvor iz MUP-a za Jutarnji list.

Prethodni članci:

arti-201001180833006 arti-201001190464006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo