Vladajući i oporba dogovorili - ništa

'Oporba ima jedinstven stav oko glasanja dijaspore i nadamo se da ćemo postići koncenzus', kazala je Vesna Pusić, međutim, nije htjela govoriti o tome što oporba traži.

21.1.2010.
20:42
VOYO logo

Novi sastanak vladajućih i opozicije oko izmjena Ustava za koje je potrebna dvotrećinska većina glasova u Saboru dogodit će se za dva tjedna. U četvrtak su tijekom dvosatnog razgovora samo "približili stajališta", a sporna su pitanja ostala neriješena.

"Približili smo rješenju, ali imat ćemo još najmanje jedan sastanak vezano za pitanje dodatno pravo glasa manjina, referenduma i svega što se za to veže", kazala je HNS-ova Vesna Pusić, dodajući da će Ustav biti donesen početkom proljeća.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Oporba ima jedinstven stav oko glasanja dijaspore i nadamo se da ćemo postići koncenzus", kazala je, međutim, nije htjela govoriti o tome što oporba traži.

"Razgovori su išli dobrim, ne puževim korakom", kazao je Josip Leko iz SDP-a. Pregovori o Ustavu će se nastaviti u strankama i neće usporiti ulazak Hrvatske u Europsku uniju, napomenuo je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

SDP-ovka Ingrid Antičević Marinović je rekla kao je Vlada u potpunosti prihvatila prijedlog nekadašnjeg zastupnika SDP-a, danas novoizabranog predsjednika Ive Josipovića po pitanju nezastarjevanja kriminala iz pretvorbe i privatizacije.

Vladimir Šeks nije htio razgovarati s novinarima pa je izlazeći iz Banskih dvora pričao na mobitel.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sastanku je prisustvovao i IDS-ovac Marin Brkarić, HSU-ova Višnja Fortuna, HSP-ovac Danijel Srb, dok se predstavnici HDSSB-a nisu pojavili.

Šef SDP-a Zoran Milanović ostao je nakon sastanka s premijerkom Jadrankom Kosor na kavi zbog koje "lome koplja" već mjesecima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo