IZJAVA NAKON SASTANKA / Medved tvrdi da je koalicija stabilna i čvrsta: 'Što se tiče Čuraja važno je pojasniti nekoliko elemenata'

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Nakon višesatnih pregovora u Banskim dvorima između koalicijskih partnera nije došlo do dogovora o nasljedniku ministra Darka Horavata

22.2.2022.
19:05
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

U Banskim je dvorima nakon pet sati završen sastanak stranaka vladajuće koalicije na kojem nije postignut dogovor da to bude Stjepan Čuraj iz HNS-s te su u tijeku daljnje konzultacije, a ako ne bude postignut dogovor o njemu, rekao je izvor iz Vlade novinarima, HDZ će predložiti kandidat iz svoje kvote.

Predsjednik HSLS-a Dario Hrebak je poručio da premijer Andrej Plenković ima njihovu punu podršku te da je vladajuća koalicija stabilna, a stav je HSLS-a da ministra za resor graditeljstva, posebno obnove, treba predložiti HDZ iz svoje kvote, kao najveća stranka koalicije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Andrej Plenković ima našu punu podršku, vladajuća većina je stabilna a stav HSLS-je da ministra iz resora graditeljstva i obnove treba predložiti najveća stranka koalicije - HDZ", rekao je Hrebak Hini.

Isti je stav ranije potvrdio i predsjednik Reformista i koalicijski partner Radimir Čačić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Koalicija je stabilna'

Novinarima se obratio ministar branitelja Tomo Medved koji je istaknuo da je koalicija stabilna.

“S obzirom na informaciju o prijedlogu da će novi ministar biti Stjepan Čuraj. Važno je pojasniti nekoliko elemenata. Ideja predsjednika Vlade je bila da se pokaže gesta prema koalicijskim partnerima, a s obzirom na dosadašnju uspješnu suradnju u koaliciji, i s obzirom da je Stjepan Čuraj član Stožera za obnovu, upravo su ti detalji bili su usmjerenje da se on predloži za novog ministra. Obzirom da u dijelu partnera, odnosno nije jednoglasno prihvaćena da ideja i nije postignuta jednoglasna potpora, HDZ će do kraja tjedna predložiti novog ministra iz svojih redova", otkrio je Medved.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Predsjednik Vlade će tijekom sutrašnjeg dana objaviti konzultacije, poduzet ćemo sve da što prije imenujemo ministra”, rekao je.

Dodao je da već postoje neka imena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo