Vlada Srbije usvojila sporazum iz Brisela

Razgovor Aleksandra Vučića i Srba na Kosovu sledeći na redu

22.4.2013.
10:16
VOYO logo

Vlada Srbije usvojila je sporazum koji su 19. aprila parafirali premijeri Srbije i Kosova, Ivica Dačić i Hašim Tači, u Briselu, nezvanično saznaje B92.

Vanredna sednica Vlade Srbije nije bila otvorena za javnost, niti su nakon nje davane izjave, već će biti izdato saopštenje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Premijer Dačić je ranije izjavio da će Vlada biti prva koja će doneti odluku o sporazumu, jer ona vodi spoljnu i unutrašnju politiku zemlje, i da će potom njena odluka biti prosleđena Narodnoj skupštini na verifikaciju.

- Ako Vlada prihvati sporazum, očekujem da Srbija dobije datum za početak pregovora o članstvu u Evropskoj uniji - rekao je juče Dačić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovaj dogovor bi na dnevnom redu parlamentu trebalo da se nađe u sredu i četvrtak, a u tom periodu bi, kako je najavio prvi potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić, trebalo bi da bude obavljen i razgovor sa Srbima na Kosovu.

Gotovo istovremeno sa početkom sednice Vlade Srbije, u Luksemburgu se održava sednica ministara EU koji bi trebalo da odluče o dobijanju datuma za Srbiju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsedništvo SPS juče je jednoglasno podržalo parafiranje sporazuma Beograda i Prištine koji je potpisan u Briselu. Podršku sporazumu daće i SNS, odlučeno je juče na sednici Glavnog odbora te stranke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo