Vlada Srbije odbila potpisivanje sporazuma

Državni vrh želi da se dijalog nastavi, evropski put Srbije se ne dovodi u pitanje

8.4.2013.
18:03
VOYO logo

Vlada Srbije saopštila je danas da ne može da prihvati ponuđena rešenja jer ne garantuju bezbednost i ljudska prava na KiM, a premijer Ivica Dačič ovlašćen da obavesti EU o toj odluci.

Predsedništvo SNS saopštilo je danas da će Vladi Srbije predložiti da u utorak ne potpiše sporazum i da traži hitan nastavak dijaloga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vučić rekao je ranije danas da Briselu još nije upućen stav Beograda o sporazumu, i da se - pošto bude upućen - iz sedišta EU očekuje pisani ili usmeni odgovor.

Predsednik Tomislav Nikolić precizirao je juče na konferenciji za novinare da ponuda iz Brisela nije bila ponuda već ultimatum i da očekuje da će dijalog biti nastavljen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Premijer Ivica Dačić je naveo da utorak, koji je Eštonova ranije odredila kao rok za odluku, nije "Dan D" i da državni vrh neće izdati niti nacionalne interese niti Kosovo, ali da takođe ne dovodi u pitanje evropski put Srbije.

Savetnik predsednika Republike Marko Đurić rekao je sinoć da je iz Brisela stiglo pojašnjenje da je rok za odgovor danas popodne, prenosi Tanjug.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

On je objasnio da su predstavnici Evropske komisije precizirali da se odgovor očekuje do kraja radnog vremena u ponedeljak, da bi, "ako odgovor bude potvrdan, za utorak bila pripremljena ceremonija potpisivanja".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo