VLADA OSNOVALA SAVJET ZA PREGOVORE S MOL-OM, U NJEMU NEMA MARTINE DALIĆ: / 'Razmotrit ćemo sve opcije...'

Image

U tijeku je sjednica Vlade čijim je otvorenim dnevnim redom predviđeno osam točaka.

19.1.2017.
10:27
VOYO logo

Predsjednik Vlade Andrej Plenković na početku sjednice najavio je kako je Vlada osnovala Savjet za pregovore s MOL-om kada je riječ o otkupu dionica Ine. Plenković je pozvao sve one koji imaju kvalitetan model za financiranje otkupa dionica Ine, da ga predlože novoosnovanom Savjetu.

Image
MOST IMA NOVI PLAN ZA /

INA-u! Dionice MOL-a otkupili bi bez prodavanja 25 posto HEP

Image
MOST IMA NOVI PLAN ZA /

INA-u! Dionice MOL-a otkupili bi bez prodavanja 25 posto HEP

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Mi ćemo kao savjet razmotriti sve opcije i izabrati onu koja će biti najbolja, najučinkovitija, najrealnija', dodao je predsjednik Vlade.

U Savjetu za pregovore bit će sam Plenković, a uz njega i ministri Slaven Dobrović, Davor Ivo Stier, Ante Šprlje, Goran Marić, Zdravko Marić i Tomislav Ćorić te Ante Čikotić, državni tajnik u Ministarstvu zaštite okoliša i energetike, javlja N1. Savjet će biti zadužen za davanje smjernica i prijedloga Vladi oko otkupa dionica Ine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Savjetu nema Martine Dalić, ministrice gospodarstva.

Podsjetimo, Povjerenstvo za sukob intersa donijelo je odluku o pokretanju postupka za utvrđivanje sukoba interesa u slučaju potpredsjednice Vlade i ministrice gospodarstva Martine Dalić. Povjerenstvo je odlučilo pokrenuti postupak zbog okolnosti da njezin suprug Niko Dalić obavlja funkciju člana Uprave, a ona je članica tima Vlade koji se sastaje s Upravom Ine, prima informacije o poslovanju kompanije, ali i koji vodi pregovore oko otkupa MOL-ova udjela u vlasništvu Ine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dalić je rekla da svoj posao obavlja odgovorno te će tako i nastaviti, a premijer Plenković izjavio je kako smatra da nema sukoba interesa u njezinom slučaju te je naglasio kako ona ima njegovo puno povjerenje. Ipak, nije je uvrstio u Savjet za pregovore s MOL-om o otkupu dionica Ine.

Savjet je osnovan uz obrazloženje da je Ina trgovačko društvo od strateškog i posebnog interesa za Republiku Hrvatsku te je Vlada izrazila strateško političko opredjeljenje za povratak Ine u većinsko državno vlasništvo. Predsjednik Savjeta po potrebi može pozvati i druge osobe da sudjeluju u njegovu radu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na dnevnom redu otvorenog dijela sjednice je, uz ostalo, Nacrt prijedloga zakona o koncesijama (EU), Prijedlozi davanja suglasnosti Hrvatskoj gospodarskoj komori (HGK) za osnivanje predstavništava HGK-a u Narodnoj Republici Kini, Republici Srbiji, Bosni i Hercegovini, Republici Turskoj, Saveznoj Republici Njemačkoj, Talijanskoj Republici i Republici Austriji, te prijedlog Nacrta zajedničke izjave o namjeri između Vlade Republike Hrvatske i Vlade Države Izraela o suradnji u području sprječavanja katastrofa i reagiranja u hitnim situacijama.

Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo