Milanović o štrajku: Nisam znao kome da čestitam

6.6.2013.
10:05
VOYO logo

"Sporazumom se definira da možemo povisiti plaće kad u državi bude bolje", objasnio je ministar Mirando Mrsić te je izrazio nadu da će sindikati idući tjedan potpisati sporazum. "Nema ni pobjednika ni pobijeđenih, nadam se da će sindikati i u budućnosti biti korektan partner", zaključio je Mrsić.

"Nisam znao kome da čestitam, vama na upornom radu ili da čestitam tek kad budemo mogli povećati plaće. Ja sam sad nezadovoljan jer plaće sad ne mogu biti veće", rekao je premijer Zoran Milanović, dodavši da se nada da će do povećanja plaća doći puno prije nego što to sindikati očekuju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poticaji za pluralizam na medijskoj sceni

Osim sporazuma, na dnevnom redu sjednice Vlade našle su se izmjene i dopune Zakona o elektroničkim medijima. Ministrica kulture Andrea Zlatar Violić rekla je da se u Zakonu mijenjaju tri bitne stvari - Zakon se usklađuje s Zakonom o općem pravnom postupku i ostalim zakonima, a terminologija se usklađuje s onom Europske unije. Drugo - definira se status neprofitnih pružatelja medijskih usluga, poput portala, te treće, u skladu s tim, uređuje se sufinanciranje iz Fonda za poticanje pluralizma.

"Moram naglasiti da iznos o kojem se radi je 3% od sredstava Fonda što, prema procjeni iz prošle i ove godine, iznosi 960 tisuća kuna, dakle niti milijun kuna. Riječ je o svoti koju doista možemo nazvati prvim poticajima koji bi trebali doprinijeti pluralizmu na našoj medijskoj sceni, a na nikoji način ne ugrožavaju sadašnje korisnike poticajnih sredstava, bilo da je riječ o lokalnim radijima ili televizijama", pojasnila je Zlatar Violić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Restrukuriranje 3. maja će koštati 847 milijuna kuna

Na Vladi je predstavljena i uredba o ponudi Uljanika o kupnji dionica 3. maja i restrukturiranju brodogradilišta. Ministar Ivan Vrdoljak rekao je da su pred zadnjim korakom potpisivanja ugovora i da će troškovi restrukturiranja za Vladu iznositi 847 milijuna kuna, dok će kupac u restrukturiranju sudjelovati s 842 milijuna kuna.

"Osiguranje od kupca je korporativno jamstvo u iznosu od 75 milijuna kuna i 20 bianco mjenica koje će kupac izdati. Naravno da kupac ne može raspolagati s dionicama 3. maja do 1. srpnja 2018. godine kada će se završiti ovaj program restrukturiranja", rekao je Vrdoljak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odštete javnim ovršiteljima

Također, Vlada će danas iz proračunske zalihe Ministarstvu pravosuđa prebaciti milijun i 278 tisuća kuna kako bi ih se obeštetilo. Podsjetimo, Ustavni sud je presudio da im zbog pravne neizvjesnosti u koju su dovedeni, svakom treba isplatiti odštetu od 18.000 kuna. Od ukupno 71 ovršitelja, njih 59 je podnijelo zahtjev za obeštećenjem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo