Vlada Nemačke urgirala za Srbiju u Bundestagu

Datum do juna

30.5.2013.
12:10
VOYO logo

Nemačka vlada predložila je saveznom parlamentu, Bundestagu, da odobri utvrđivanje datuma za početak pristupnih pregovora između Srbije i Evropske unije (EU).

Državni ministar u ministarstvu inostranih poslova Mihael Link uputio je u ponedeljak odgovarajuće pismo predsedniku Bundestaga Norbertu Lammertu, navodi Beta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U tekstu, u koji je uvid imala dopisnica Bete, kaže se da je "iz perspektive nemačke vlade, bilans reformi koje je sprovela Srbija dovoljan za otpočinjanje pristupnih pregovora, ukoliko Srbija preduzme vidne i trajne korake za sprovođenje sporazuma od 19. aprila".

- Otpočinjanje pristupnih pregovora, uz navedene mere, po mišljenju savezne vlade, doprinelo bi obezbeđivanju nastavka procesa normalizacije između Srbije i Kosova i bilo doprinos daljoj stabilizaciji regiona - navedeno je u pismu upućenom predsedniku Bundestaga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema dosadašnjim najavama, Bundestag bi najverovatnije 27. juna, pretposlednjeg dana zasedanja u sadašnjem sazivu, trebalo da se izjasni o davanju datuma Srbiji za otpočinjanje pregovora sa EU.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo