'VLADA NAMJERAVA UVESTI DISKRIMINACIJU STARIJIH': / HSU smatra da je cilj obaveznog liječničkog pregleda osiromašenje umirovljenika

Image
Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL
28.12.2016.
15:00
Ivo Čagalj/PIXSELL
VOYO logo

Postojeće zakonsko rješenje kojeg je propisala Vlada na čelu s premijerom Zoranom Milanovićem, a koju je podržavao HSU to pitanje rješava na potpuno transparentan i prihvatljiv način koji ide u korist sigurnosti prometa na cestama i starijim građanima, a ne lobijima čiji je interes zarađivati na osobama čija je jedina "krivnja" to što su stariji od 65 godina, poručili su u priopćenju.

Obvezan liječnički pregled za starije od 65 godina

Po važećim propisima koje Vlada želi promijeniti, zdravstveni pregled se treba obaviti u slučaju da je obveza pregleda utvrđena uvjerenjem na temelju kojeg je vozačka dozvola izdana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

HSU smatra nedopustivim i nemoralnim namjeru Vlade da propiše obvezan liječnički pregled za osobe starije od 65 godina čime se na mala vrata uvodi još jedan "parafiskalni" namet s ciljem dodatnog osiromašenja umirovljenika i bogaćenja onih koji su već bogati.

Iz HSU-a podsjećaju kako od ukupnog broja vozača u Hrvatskoj, više od 10 posto ima 65 i više godina, a statistike pokazuju da sudjeluju u 8,5 posto prometnih nesreća.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ističu i kako statistike pokazuju da starije osobe ne pripadaju najrizičnijim skupinama u prometu te pozivaju vladu da u interesu građana, odustane od dodatnog nametanja troškova i siromašenja starijih građana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo