Vrući dan u Saboru / Vlada mora objasniti poslove u INI i HEP-u, Odbor za Ustav odlučuje o potpisima 'Istine o Istanbulskoj'

Image
Foto: PIXSELL

Interpelaciju je podnijelo 19 zastupnika

28.6.2018.
7:37
PIXSELL
VOYO logo

Hrvatski sabor zasjedanje nastavlja raspravom o izmjenama Zakona o najmu stanova kojima bi se, navodi Vlada, na pravičan način trebao riješiti problem star 20 godina te postići ravnoteža između suprotstavljenih interesa najmodavaca i najmoprimaca.

Prema dnevnom redu, zadnja točka današnje saborske rasprave trebala bi biti Interpelacija o radu Vlade zbog postupanja vezanih uz najavljenu renacionalizaciju INA-e i privatizacije 25 posto manje jedne dionice HEP-a. Interpelaciju je podnijelo 19 zastupnika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Potpisi inicijative "Istina o Istanbulskoj"

Saborski Odbor za Ustav, Poslovnik i politički sustav će odlučivati o slanju Vladi na provjeru broja i vjerodostojnosti potpisa koje je za referendum o otkazivanju Istanbulske konvencije prikupila Građanska inicijativa "Istina o Istanbulskoj".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inicijativa je prošlog tjedna Saboru predala potpise. Odbor, prema proceduri, treba Saboru predložiti odluku o slanju potpisa Vladi na provjeru broja i vjerodostojnosti, a ako Vlada utvrdi da je broj potpisa dovoljan, Odbor će ponovno odlučivati treba li pitanje poslati Ustavnom sudu na ocjenu ustavnosti.

Zasjedat će i saborski Odbor za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost, na kojem bi trebala biti predstavljena lista kandidata za predsjednika i šest članova Vijeća za građanski nadzor sigurnosno-obavještajnih agencija. To tijelo ne postoji već više od dvije godine zbog učestalih poništavanja javnih poziva. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo