VLADA KUPUJE JOŠ NOVIH LUKSUZNIH AUTOMOBILA: / Naručene su limuzine u vrijednosti do 1,1 milijuna kuna za MUP-ov ured

Image
8.2.2018.
8:00
VOYO logo

Nakon što se u javnosti stišala bura o Vladinoj nabavi dva blindirana vozila koja su platili 13 milijuna kuna, u javnost je izašla informacija da se opet kupuju novi automobili.

Deset luksuznih modela

Naime, Jutarnji list piše da je Državni ured za javnu nabavu raspisao natječaj za leasing 62 osobna automobila te nekoliko terenskih vozila (SUV). Natječaj je vrijedan oko 30 milijuna kuna s PDV-om, što znači da bi svako pojedinačno novo kupljeno vozilo stajalo u prosijeku oko 480 tisuća kuna. Ipak, radi se o prosječnom izračunu, ali među vozilima koja Vlada planira kupiti ima i luksuznijih modela visoke klase, njih deset.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
ZA KOGA MUP NABAVLJA OKLOPNE LIMUZINE? /

Ne žele ih koristiti ni premijer, ni predsjednica, a ni šef Sabora

Image
ZA KOGA MUP NABAVLJA OKLOPNE LIMUZINE? /

Ne žele ih koristiti ni premijer, ni predsjednica, a ni šef Sabora

Radi se o crnim metalik vozilima snage najmanje 280 konja. Trebaju imati pogon na sva četiri kotača, zatamnjena stražnja bočna stakla i stražnje vjetrobransko staklo, a stakla bi trebala biti zakrivena dodatnim zavjesicama. Novi luksuzni automobili trebali bi imati pretince za hlađenje, grijanje sjedala (prednjih i stražnjih) te nosače zastavica u prednjim blatobranima, piše Jutarnji list. Prema tom opisu, zaključuje se da u tu skupinu luksuznijih modela pripadaju vozila poput Audija A8, Mercedesa S klase ili BMW 7, koji koštaju i do milijun kuna, dok bi se u drugoj skupini trebali nalaziti automobili popt Mercedesa E klase, Audija A6 ili BMW-a 5.

MUP: Ističe leasing za vozila nabavljena 2013.

Nagađalo se da se možda radi o nabavi novih presretača, no iz MUP-a kažu da se radi o automobilima za Upravu za posebne poslove sigurnosti, jer toj Upravi ističe leasing za vozila koja su nabavljena 2013. godine. 'Prilikom određivanja vrste i broja novih vozila u obzir je uzeto da se postojeće klase vozila zamijene istom klasom vozila uz minimalno povećanje broja onih vozila za koje je utvrđeno da su nedostatna za obavljanje redovnih zadaća', rekli su iz MUP-a. Na čelu te uprave je čovjek koji je za vrijeme Ive Sanadera bio šef Odjela za osiguranje štićenih osoba, Miljenko Radnić. On je kasnije bio optužen za sudjelovanje u kupovini automobila u kojem se vozio Sanader, jer se sumnjalo da je taj automobil bio kupljen novcem Fimi medije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo