SJEDNICA U BANSKIM DVORIMA / Vlada iza zatvorenih vrata odradila novu rundu kadroviranja

Image
Foto: Patrik Macek/Pixsell

Vlada je nakon otvorenog dijela sjednice održala i zatvoreni dio

4.7.2019.
17:02
Patrik Macek/Pixsell
VOYO logo

Na dužnost zamjenice ravnateljice Državnoga zavoda za statistiku Vlada je na zatvorenom dijelu sjednice imenovala Jadranku Vuglar, a prihvatila je i nekoliko izvješća.

Vlada je razriješila dosadašnjega člana Savjeta Vlade RH za Hrvate izvan Republike Hrvatske Marka Buzolića, na osobni zahtjev, a novim članom, kao predstavnik hrvatskog iseljeništva/dijaspore za Čile, imenovan je Matko Stephen Koljatic Arcos.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na osobni zahtjev, razriješena je i dosadašnja članica Savjeta Hrvatske agencije za nadzor financijskih usluga Kristina Horvat. Novom je članicom toga Savjeta imenovana Ivana Žepić.

Razriješen je dio dosadašnjih članova Povjerenstva za rješavanje odštetnih zahtjeva radnika oboljelih od profesionalne bolesti zbog izloženosti azbestu i to dr. sc. Marija Bubaš, dr. med., zbog odlaska na novu dužnost te Božena Glešć. Dr. sc. Mariju Bubaš, dr. med., Vlada je imenovala zamjenicom predsjednice Povjerenstva, a Mirnu Jušić članicom, kao predstavnice Hrvatskoga zavoda za javno zdravstvo i Ministarstva financija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vlada je prihvatila godišnji obračun strateških robnih zaliha za 2018. i donijela odluku o knjiženju manjkova i otpisa roba, te rashodovanju osnovnih sredstava i sitnog inventara Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta - Ravnateljstva za robne zalihe, po godišnjem popisu na dan 31. prosinca 2018. 

Prihvatila je i nekoliko izvješća: o provedbi Nacionalnog programa reformi 2019., za mjesec lipanj., o stanju iskorištenosti sredstava Europskih strukturnih i investicijskih fondova u Republici Hrvatskoj te pregled zakonskih prijedloga iz Plana zakonodavnih aktivnosti za 2019.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo